Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 από τις 10.00 έως τις 16.00 σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, τα γραφεία Τύπου και κάθε χώρο εργασίας.


Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί για να διευκολύνει την συμμετοχή των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, και ώρα 10 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (ΔΕΘ, περίπτερο 8, Αίθουσα Α΄).

Στη γενική συνέλευση το πιο σοβαρό θέμα είναι η αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης. Μεταξύ των αλλαγών είναι και η ονομασία της, αφού, πλέον, θα λέγεται Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, διατηρώντας, πάντως, το ακρωνύμιο ΕΣΗΕΜ-Θ, για ιστορικούς λόγους. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή είναι αυτή που αναγκάζει τα μέλη της Ένωσης να επιβεβαιώνουν, κάθε χρόνο, τη δημοσιογραφική ιδιότητά τους, για να παραμένουν μέλη. Μάλιστα, η ιδιότητα θα βεβαιώνεται με την προϋπόθεση το εισόδημά τους να προέρχεται, σε ποσοστό 50% από δημοσιογραφική εργασία, συμπεριλαμβάνοντας, πλέον, εργαζόμενους σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, γραφεία Τύπου, ακόμη και νέα μέσα.

Ένας νέος θεσμός είναι η εφεύρεση των συνδεδεμένων μελών, που αφορά φοιτητές ή καθηγητές πανεπιστημίου στις σχολές δημοσιογραφίας. Τα συνδεδεμένα μέλη θα ΄χουν διαφορετική ταυτότητα από τα τακτικά μέλη της Ένωσης.