Γράφει η Υρώ Ασπροπούλη*

To Avengers: Εndgame είναι ίσως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία από τότε που ξεκίνησε η Marvel Studios το 2008 με το Iron Man.


Υπήρξε μεγάλη διαφήμιση και χαρακτηριστικό είναι τα trailer, που δεν σταμάτησαν να προβάλλονται, ακόμα και μια μέρα πριν την πρεμιέρα. Όμως το "υλικό" προστατεύτηκε άψογα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό σε πολλά επίπεδα και ανταποκρίθηκε σε κάθε μας προσδοκία.

Δράση, χιούμορ (περισσότερο ως εργαλείο αποφόρτισης από ένα βαρύ κλίμα που δικαιολογημένα αιωρείται), όλων των ειδών συναισθήματα και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εκπλήξεις σε μια εμπειρία που σίγουρα είναι ανεπανάληπτη. Το End Game είναι μια επιβλητική ταινία και αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Marvel. Τα 181 λεπτά όχι απλά δεν σε κουράζουν, αλλά θες κι άλλο.

Μάλιστα κατέκτησε ασύλληπτο ρεκόρ, μιας και το Endgame μέσα σε μόλις τρία 24ωρα στις αίθουσες συγκέντρωσε πάνω από 1.2 δις δολάρια. Kανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το πόσα δισεκατομμύρια θα βγάλει το Endgame μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβολές του, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα επισκιάσει το Avatar, που αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών ($2.7 δις).

Αξιοσημείωτη είναι και η μουσική εισβολή του Guardians of the Galaxy που έδεσε τόσο αρμονικά με την υπόλοιπη ταινία. Ακολουθούν κάποια τραγούδια που ακούστηκαν.

Dear Mr. Fantasy – Traffic

Supersonic Rocketship - The Kinks

Doom and Gloom - The Rolling Stones

Come and Get Your Love – Redbone

Hey Lawdy Mama - Steppenwolf

It's Been a Long, Long Time - Harry James And His Orchestra

Avengers: Endgame (Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη)

Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Τζέρεμι Ρένερ, Ντον Τσιντλ, Πολ Ραντ, Μπρι Λάρσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζος Μπρόλιν

Διάρκεια: 181'


 *Η Υρώ Ασπροπούλη είναι σχεδιάστρια μόδας - στυλίστρια https://www.instagram.com/argywhite/