Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, καταθέτει η Νέα Δημοκρατία, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι θα τη μετατρέψει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.


Μάλιστα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης, έσπευσε να δηλώσει στους δημοσιογράφους τη σιγουριά του ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά!


Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, «μετά το Πάσχα καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη», με αφορμή την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος μάλιστα επιμένει, μέσω Facebook κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.


«Χθες με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Τον κατηγόρησε γιατί έκανε χρήση του νόμου για ΑμεΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο κ. Πολάκης άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα κατά ενός ανθρώπου που η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.


«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αμέσως μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας» σημείωσε  χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, ήρθε η ώρα να δούμε «αν θέλουμε την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα των Πολάκηδων».


Δείτε την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη:




Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας «debate δεν θέλατε κύριε Τσίπρα, ελάτε εδώ στη Βουλή» και προσέθεσε «πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά, ένα και το αυτό είστε».


Τι είχε γράψει ο Πολάκης


Με το γνώριμο ύφος και ήθος του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση αυτή τη φορά εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου επειδή έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ.


Ο κ. Πολάκης δημοσίευσε ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου στην οποία ανέφερε ότι δε ζητάει χάρες αλλά ίσα δικαιώματα, ως ΑμεΑ, για να σχολιάσει από κάτω:


“Αν διεκδικουσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες κύριε Κυμπουροπουλε , να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κριση απο συμβούλιο οπως οι άλλοι γιατροί και οχι ετςι :(οπως δικαιουσουν ως ΑΜΕΑ)
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτα που λες!!!” (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία, η σύνταξη και η στίξη της ανάρτησης).


Τι κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ


Από το κυβερνών κόμμα, η πρώτη αντίδραση υπήρξε, μέσω του βουλευτή Γιάννη Μπαλάφα.


Μιλώντας στο News 24/7 πήρε αποστάσεις από τη δήλωση Πολακη, αναφέροντας. «Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω», ήταν το σχόλιό του.


Στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον υπουργό του (όπως, εξάλλου, αναμενόταν, αφού είναι προσωπική του επιλογή τόσο στη θέση του αναπληρωτή υπουργού, όσο και στη θέση ενός ιδιότυπου σπόουκμαν για τα σόσιαλ μίντια).


“Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιχειρεί να βάλει στο επίκεντρο αν ο κ. Πολάκης είναι ευγενής ή αγενής καθώς κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει το αψύ υφος των Σφακιακών”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός!


Και πρόσθεσε: “Δε θα σας κάνουμε τη χάρη. Ενημερώστε τον αρχηγό σας (σ.σ. είπε στρεφόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο κ. Μησοτάκης είχε αποχωρήσει) ότι οποτεδήποτε καταθέσει ψήφο δυσπιστίας ενατίον μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”!


Και κατέληξε με τις γνωστές κορώνες των τελευταίων ημερών: “Θα ‘ρθείτε κ. Μητσοτάκη να συζητήσουμε μπροστά στον ελληνικό λαό πού φέρατε τη χώρα . Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε. Θα συζητήσουμε για τα σοβαρά και τα μεγάλα”!


Δείτε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού: