Γράφει η ΥΡΩ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗ

Ναι το ξέρω ότι είναι Τρίτη και ότι η Παρασκευή αργεί. Αλλά.. ΚΑΝΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ! Πρέπει να πούμε κάτι σοβαρό!


Εδώ και καιρό κάνω συζητήσεις με φίλους, βλέπω άρθρα στην αρχική μου: «Κάνε το πρώτο βήμα.», «Δες πως θα πετύχεις σε 10 μέρες!», «Πέντε σημάδια ότι είστε τρελοί ο ένας για τον άλλον.» Αλήθεια; Έχουμε φτάσει στην εποχή της εικόνας, και μιλάω εγώ η δουλεία μου ΕΙΝΑΙ η εικόνα! Όλα πλέον είναι η εικόνα. Δείχνουμε ότι είμαστε ερωτευμένοι, δείχνουμε ευτυχισμένοι, δείχνουμε ότι πονάμε, τόσο μεγάλο ρόλο παίζει να τα δείξουμε όλα αυτά στους ιντερνετικούς μας φίλους και ακόλουθους; Και γιατί δείχνουμε με εικόνες και όχι με πράξεις;

Δεν καταλαβαίνω γιατί η γυναίκα περιμένει από τον άντρα να κάνει την πρώτη κίνηση, γιατί ο άντρας φέρεται ανώριμα και το παίζει δύσκολος για να τυραννήσει το γκομενάκι. Δεν έχετε κουραστεί να κρατάτε τους εαυτούς σας από το να ζήσετε; Χάνουμε πάρα πολλά με το να φιλτράρουμε κάθε λεπτό της ζωής μας και να δείχνουμε μια καθημερινότητα η οποία δεν είναι και αληθινή στο κάτω κάτω!

Ας αναρωτηθούμε για λίγο τι έχει αξία. Αξίζει να παλέψεις για τα θέλω σου; Αξίζει να χαμογελάς; Αξίζει να κάνεις όνειρα; Αξίζει να έχει υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχεις κάθε έναν από τους στόχους που θα σε οδηγήσουν στα όνειρα σου; ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ! ΑΞΙΖΕΙ! Και αντ’ αυτού απλά καθόμαστε σε μια οθόνη. Αφήστε στην άκρη την εικόνα σας, τσαλακώστε τον εαυτό σας, βγείτε από τις ζώνες ασφαλείας σας. Είναι τόσο κακό να αφήσουμε έστω για μια φορά το συναίσθημα και την καρδιά μας να μιλήσουν; Τι φοβόμαστε; Την απόρριψη; Θα πονέσει, θα κλάψουμε, όμως ποτέ τα πράγματα δεν είναι μόνο μαύρα. Μάθαμε να βλέπουμε το μαύρο, ή καλύτερα, ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ να βλέπουμε το μαύρο. Κανένας μας όμως δεν ξέρει τι πραγματικά είναι το μαύρο. Όλοι νομίζουν ότι το μαύρο είναι μόνο η δυστυχία. Το μαύρο στην χρωμματολογία είναι η απουσία χρώματος. Γεμίστε με χρώματα τους μαύρους καμβάδες σας.. Κάντε πράγματα που σας γεμίζουν, κυνηγήστε  τα όνειρα σας, μιλήστε στους ανθρώπους γύρω σας. Εξελιχθείτε.

Σας παρακαλώ και σας ζητώ να σκεφτείτε τα λόγια μου έστω και λίγο. Ζήστε.. Η ζωή είναι ένα φλας φωτογραφίας. Ένα sample από ένα τραγούδι που δεν έχει καν αρχίσει να γράφεται. Μόνο καλό θα μας κάνει αν αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους. Μέχρι την επόμενη φορά κράτα καφέ στην άκρη και θα τα ξαναπούμε .

*Η Υρώ Ασπροπούλη είναι σχεδιάστρια μόδας - στυλίστρια https://www.instagram.com/argywhite/