Λεωφορεία στέλνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Διαβατά, εκεί που έχει δημιουργηθεί άτυπο... hot spot μεταναστών από πρόσφυγες που πίστεψαν μια φήμη στο facebook ότι θα ανοίξουν τα σύνορα προς την Ευρώπη και συγκεντρώθηκαν με όπλο την ελπίδα...


Προς τη δομή προσφύγων δίπλα στον άτυπο καταυλισμό κατευθύνονται τρία τουρστικά λεωφορεία για να παραλάβουν πρόσφυγες ώστε να επιστρέψουν προς Λάρισα, Βόλο, Αθύνα, Ήπειρο, Λαγκαδίκια, Δράμα και Καβάλα.

Ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, ανέφερε ότι τα fake news συνεχίζονται καθώς υπάρχουν συνεχώς πυρήνες που διαδίδουν λάθος πληροφορίες μεταξύ των ατόμων, όπως ότι θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ανοίξουν τα σύνορα και πως τους περιμένουν ΜΚΟ και λεωφορεία για να τους μεταφέρουν αλλού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη γύρω στα 30 με 40 άτομα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τον άτυπο καταυλισμό και έχουν αρχίσει οι διαδικασίες καταγραφής τους προκειμένου να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να αποχωρήσουν.

Επίσης άλλοι 15 έχουν ήδη αποχωρήσει με προορισμό την Αθήνα με δικά τους έξοδα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων πάντως πιστεύει ακόμη ότι τα σύνορα θα ανοίξουν και παραμένει στα Διαβατά. Νωρίτερα πραγματοποίησαν συνέλευση για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν. Σύμφωνα με τους ίδιους δεν θα αποχωρήσουν από το σημείο καθώς όπως λένε δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω.

Το πρωί, συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης έκανε αποκομιδή απορριμμάτων μέσα από την οργανωμένη δομή προσφύγων στα Διαβατά. Έξω, όμως, από τη δομή, η κατάσταση είναι απελπιστική... Οι συνθήκες, όμως, δεν επιτρέπουν ούτε αποκομιδή απορριμμάτων.