Με ένα γκολ οφσάιντ κι ένα γκολ όνειρο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο αποψινό παιχνίδι της Τούμπας –πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου- και πήρε σαφές προβάδισμα, έναντι των Αρκάδων, για τον τελικό –όπου, αν τα καταφέρει, θα βρεθεί για τρίτη, συνεχόμενη, χρονιά.


Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον αντίπάλό του, που ήρθε στην Τούμπα με έναν σκοπό: Να φύγει ή με το μηδέν στην άμυνα, ή με μια χαμηλού σκορ ισοπαλία, που θα του έδινε πολλές ελπίδες. Κι όσοι πίστευαν ότι ο Αστέρας θα ρθει στη Θεσσαλονίκη και θα αδιαφορεί επειδή έχει το μυαλό του στο πρωτάθλημα, γελάστηκαν… Ο Παράσχος είχε στήσει σωστά αμυντικά την ομάδα του κι ο ΠΑΟΚ, αν και είχε την υπεροχή, δυσκολευόταν.


Το γόρδιο δεσμό έλυσε στο α μέρος (όπως και στο δεύτερο, εξάλλου), ο Μάτος. Ο έτερος Βραζιλιάνος Τζαμπά τον βρήκε με κεφαλιά προς τα πίσω στο δεύτερο δοκάρι μετά από στημένη φάση κι ο Μάτος, με δυνατό διαγώνιο βολέ, έγραψε το 1-0. Ήταν, όμως, σε εμφανή θέση οφσάιντ.


Ο ίδιος παίκτης, πάλι μετά από στημένη φάση, ήταν ο σκόρερ και του 2-0, στο… 90+6 ! Στο 90+3 (με τον διαιτητή να έχει δείξει 4’ καθστέρηση), ο Μάτος κέρδισε χαζό φάουλ του Ιγκλέσια που τον τράβηξε με το χέρι και τον ανέτρεψε, κάτι που του κόστισε την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του. Το φάουλ εκτελέστηκε, η μπάλα αρχικά απομακρύνθηκε, αλλά ο Βραζιλιάνος, με ένα… βραζιλιάνικο βολέ, έστειλε την μπάλα στο απέναντι δίχτυ κι έκανε το –σχετικά ασφαλές- 2-0 για την ομάδα του.


Δεν ήταν μόνον το γκολ – οφσάιντ, πάντως, στο παιχνίδι, όσον αφορά τη διαιτησία. Ο διαιτητής ανέχθηκε πολλά φάουλ των φιλοξενούμενων που ήταν για κίτρινη κάρτα, χωρίς να δείχνει κάτι –ενώ σε μερικές περιπτώσεις δεν έδειξε, καν, φάουλ.


Παρά το οφσάιντ, όμως, ο Αστέρας δεν δικαιούται να ζητήσει τίποτε άλλο, αφού είχε μόλις μία τελική στην εστία του Πασχαλάκη –κι αυτή με ένα τακουνάκι όπως αυτά που κάναμε στις… αλάνες στις “καμινάδες” των συμπαικτών μας, που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κάνει δυο βηματάκια πίσω και, για καλό και για κακό, να στείλει την μπάλα κόρνερ, με τις παλάμες. Κι αυτό, μόλις στο 89’΄. Έτερον ουδέν…


Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, είχε κι άλλα καλά σουτ και μια μαγική ενέργεια του Βιερίνια που προσπάθησε να βάλει γκολ από το… κόρνερ, για να θυμίσει στους παλιότερους τον Χατζηπαναγή.


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 17', 90+6' Μάτος / -

Δοκάρια – / -


Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης) Βοηθοί: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) 4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: 66' Ίνγκασον, 73' Ελ Καντουρί / 18' Αθανασιάδης, 45+1' Κυριακόπουλος, 60', 90+4'Ιγκλέσιας, 90+4' Καλτσάς

Κόκκινες:  - / 90+4' Ιγκλέσιας


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73' Σάκχοβ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (83' Σβιντέρφσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65' Ελ Καντουρί), Άκπομ.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδη, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (83' Μπέλοτ), Κυριακόπουλος (86' Καλτσάς), Τσιλιανίδης, Αραβίδη (69' Δουβίκας)