Ένας γνωστός ρεμπέτης της Θεσσαλονίκης,  ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Σωκράτης Θεοδωρίδης, πέθανε στο σπίτι του στις Συκιές, σε ηλικία 81 χρόνων.



Τον Σωκράτη Θεοδωρίδη τον είχαμε ακούσει στο θρυλικό «Μινουϊ», την γνωστή “υπόγα” που τραγουδούσε η Λιλή και από όπου πέρασε σχεδόν όλη η Θεσσαλονίκη –κι όχι μόνον…


Είχε μαγέψει με του μπουζουκιού τα τέλια σε Καλύβα, Σπηλιά, Φλαμίγκο, Νονό, Ρεμέντζο, Έλατο… Στο Μινιουί της Δαγκλή έγραψε ιστορία (ακόμη κι όταν το μαγαζί μετακόμισε στην Καμάρα). Πέρασαν από εκεί γνωστοί και… λιγότερο γνωστοί, όπως ο Κώστας Καραμανλής, ο Λαλιώτης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Θόδωρος Πάγκαλος,


Πέρασε κι από το χωνευτήρι της Αθήνας, το 1965, όπου συνόδεψε την Πόλυ Πάνου και τον Βαγγέλη Περπηνιάδη. Επέστρεψε, όμως, στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη, όπου μετά το κλείσιμο του Μινουί, παράτησε σιγά – σιγά το μπουζούκι.


Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στις Συκιές. Θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία φίλοι και συνάδελφοι μπουζουκτσήδες.