Σε έναν αγώνα - πανηγύρι, σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-0 του "πεσμένου" Λεβαδειακού και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος, μετά από 34 χρόνια!


Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική, αφού ο ΠΑΟΚ, με φόρα πρωταθλητή, σαφώς καλύτερος, πέτυχε το πρώτο γκολ μόλις στο 2' , δεν κινδύνεψε εκτός από μία φάση μετά το 1-0 και από εκεί κι έπειτα, με τη δίψα να στεφθεί πρωταθλητής, "κατάπιε" τον αντίπαλό του.

Θα μείνουμε μόνον σε τρεις στιγμές: Την είσοδο του Βιερίνια στο 90' για να πάρει το χειροκρότημα και να γραφτεί, για ιστορικούς λόγους στο φύλλο αγώνα, το ξέσπασμα του Βαρέλα στο γκολ που έβαλε, όταν σφιχταγκαλιάστηκε με τον Λουτσέσκου και ξέσπασε σε κλάματα και το κλάμα του Πέλκα μετά το παιχνίδι, όταν αποκάλυψε τη φανέλα που φορούσε κάτω από αυτήν του ΠΑΟΚ, με τις φωτογραφίες των τραυματιών Βιερίνια - Μαουρίτσιο - Βέρντμπλουμ, με σκοπό να την αποκαλύψει με το που θα πετύχαινε κάποιο γκολ. Αν και εκτέλεσε πέναλτι, με το βάρος αυτό προφανώς στα πόδια του , δεν τα κατάφερε. Να σημειωθεί, πάντως, ότι την εκτέλεση του πέναλτι είχε ξεκινήσει να σημειώσει ο... Πασχαλάκης, ο οποίος, τελικά, έμεινε με τη... λαχτάρα να στεφθεί κι αυτός σκόρερ.

Για την ιστορία, η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 3' Σάκχοφ, 9' Μπίσεσβαρ (πεν.) , 53' Βαρέλα, 60' Σάκχοφ, 81' Σβιντέρσκι / -

Διαιτητής: Τζήλος Βοηθοί: Γκάγκας, Σίπκας
Κίτρινες: - / -
Κόκκινες: - / -

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (70' Ζαμπά), Βαρέλα (78' Μαλεζάς), Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Πέλκας (90' Βιεϊρίνια), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιατς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αντιλεού, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (86' Όμο), Μητρόπουλος (67' Ζησόπουλος), Νίκας, Σαβαντογκό, Νανγκίς, Χατζηλάμπρος (69' Στανόγεβιτς)