Στο ενδεχόμενο συνεργασίας και κοινής καθόδου στις εκλογές αναφέρθηκαν στον αέρα του Ράδιο Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας και Πέτρος Λεκάκης.


Αρχικά ο Σπ. Βούγιας, επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» έκανε ανοιχτή πρόταση συνεργασίας στον αντιδήμαρχο της διοίκησης Μπουτάρη και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη».


«Καλώ δημόσια ανοιχτά τον Πέτρο Λεκάκη σε συνεργασία. Είμαι ανοιχτός στις συνεργασίες, πάνω σε θέματα της πόλης και πιστεύω στις συνεργασίες με άλλες όμορες παρατάξεις» ανέφερε.


«Τον κάλεσα ανοιχτά και θα σας πει και ο ίδιος σε λίγο πως το σκέφτεται. Νομίζω είναι αυτονόητο είναι κρίμα να μοιράζουμε τα ποσοστά μας και να κερδίσει κάποιος στην είσοδο στον δεύτερο γύρο, για εμάς είναι διαβατήριο για να διεκδικήσουμε τον δήμο» κατέληξε.


Η απάντηση Λεκάκη


«Προφανώς την πρόταση την έκανε στον αέρα από εσάς γιατί σε εμένα προσωπικά δεν μου έχει κάνει καμία πρόταση. Το ίδιο μπορώ να την κάνω και εγώ και να πω τον Σπύρο να έρθει μαζί μας να συνεργαστούμε να πάμε την πόλη εκεί που πρέπει. Την ίδια πρόσκληση μπορώ να απευθύνω και εγώ στον Σπύρο τον Βούγια να συνεργαστούμε προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε» απάντησε λίγο μετά φιλοξενούμενος στον αέρα του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Λεκάκης.


«Να δώσουμε ένα σπρώξιμο στην πόλη να πάει μπροστά, δεν είναι το θέμα ούτε ο Λεκάκης ούτε ο Βούγιας.  Είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε για την πόλη τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι θα ζούμε στην πόλη για πολλά χρόνια ακόμα άρα και εγώ απευθύνω την ίδια πρόταση στον Σπύρο. Προσπάθησε δύο φορές να είναι υποψήφιος, έκανε το πέρασμα του  από την κεντρική πολιτική σκηνή, γυρνάει τώρα πάλι για μια τελευταία προσπάθεια όπως ο ίδιος λέει ας έρθει να την κάνουμε μαζί την προσπάθεια. Γιατί τα χρόνια είναι μπροστά για να την φτιάξουμε την πόλη όπως την ονειρευόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Λεκάκης.