Αναρτήσεις στα σόσιαλ “ξεσήκωσαν” τους πρόσφυγες να κινηθούν προς τα σύνορα!

Αναρτήσεις, που έγιναν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, από αγνώστους, φαίνεται πως ήταν η αιτία που, ξαφνικά, εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να κινούνται μαζικά προς τα σύνορα και βρέθηκαν έξω από το χοτ σποτ των Διαβατών!Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρτήσεις ανέφεραν ότι θα… ανοίξουν τα σύνορα προς τη Γερμανία, κάτι που ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει πρόσφυγες και μετανάστες.


Προς το παρόν, πάντως, περίπου 500 από αυτούς πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές -και ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν. Μάλιστα, το γεγονός ότι, οι περισσότεροι από αυτούς -ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά- είχαν μαζί τους τα απαραίτητα για κατασκήνωση (σκηνές και σλίπινγκ μπαγκ), γεννά ερωτηματικά.


Οι περίπου 500  κατασκήνωσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών. Χθες το απόγευμα, προκλήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματισθεί.


Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες έχουν δηλώσει ότι πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στα σύνορα. Όπως ανέφεραν πάντως χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών». Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας».


Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.

Σχόλια