Μια βδομάδα υπομονή πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Super League, αφού σήμερα”σκόνταψε” στον κακό αγωνιστικό χώρο της AEL F.C. Arena και σε μια… στραβοκλωτσιά, που πήγαινε για σέντρα κι έγινε θεαματικό γκολ…



Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος σε 90’ αγώνα, όμως ήταν άτυχος. Όχι τόσο επειδή ισοφαρίστηκε από τυχαίο γκολ, όσο επειδή έχασε με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον Αντελίνο Βιερίνια, σε μία φάση που δεν έδειχνε κάτι τέτοιο. Υπήρχαν σαφώς πιο σκληρές μονομαχίες σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΛ έπαιζε την παραμονή της και, όπως κάθε χρόνο, έπαιξε ιδιαίτερα δυνατά τον ΠΑΟΚ –σε αντίθεση με τους άλλους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι, επί 90’, ακούστηκε μόλις ένα (αριθμός 1) σύνθημα υπέρ της ΑΕΛ –κι αυτό ήταν.. υβριστικό για τον πρόεδρο της ΠΑΕ- κι όλα τα άλλα ήταν υβριστικά κατά του ΠΑΟΚ, των οπαδών του, των παικτών και του προέδρου της ΠΑΕ.


Μέσα σ αυτό το γήπεδο και κάτω από μία εκνευριστική βροχή, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ του Πέλκα στο 55’ (σουτ έξω από την περιοχή πέρασε την μπάλα από… 12 πόδια) και ισοφαρίστηκε με την στραβοκλοτσιά του Γιακιμόφσκι στο 64’. Πάντως ο δικέφαλος είχε ευκαιρίες και με τον Μπίσεσβαρ και με τον Λημνιό και με τον Σβιντέρσκι να πετύχει άλλο ένα γκολ. Αντίθετα, η Λάρισα δεν έδειξε τίποτε άλλο εκτός του γκολ και την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, στα τελευταία 10’ περιορίστηκαν σε καθαρά αμυντικό ρόλο, ενώ δεν χάθηκε η ευκαιρία από κάποιους να πεταχθούν… δυο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο (την έξτρα μπάλα επέστρεψε ο Κρέσπο, χωρίς να διακοπεί ο αγώνας).


Καλύτερος από τον ΠΑΟΚ ο Πέλκας και από τους γηπεδούχους ο Μόρας.


Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Φωτιά, που, πάντως, δεν έδειχνε δεύτερη κίτρινη σε παίκτες της ΑΕΛ ακόμη κι αν έβγαινε… μαύρο αίμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα παιχνίδι με τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές έδειξε… τρεις, όλες κι όλες, κίτρινες.


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: AEL FC ARENA

Γκολ: 64' Γιακιμόφσκι / 55' Πέλκας

Δοκάρια : – / -

Διαιτητής: Φωτιάς Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Ψάρρης

Κίτρινες: 5' Φατιόν, 87' Μπράλιτς / 51' Λημνιός


ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (85' Γκόλιας), Σικάφκα, Μόρας, Μπέρτος (43' Καρανικάς), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκόικοβιτς (29' Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36' Γιαννούλης), Σάκχοφ, Ολιβέιρα (79' Ζαμπά), Λημνιός (84' Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.