Μετά την πληροφορία για βουλευτική του κάθοδο

κάλεσμα Αβραμόπουλου για κοινό ψηφοδέλτιο στις δημοτικέςΛίγες μέρες μετά τη δημοσίευση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρώην συνιδρυτής της Πρτοβουλίας Π. Αβραμόπουλος θα κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή, ήρθε μια προσωπική του παρέμβαση:


Απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ώστε να μην κυριαρχήσει η συντηρητική παράταξη στο Δήμο Θεσσαλονίκης,.

Στην πρότασή του δεν κατονομάζει υποψηφίους και παρατάξεις, αλλά γίνεται σαφές ότι απευθύνεται στους Βούγια - Λεκάκη και Νοτοπούλου, οι παρατάξεις των οποίων συγκεντρώνουν μη αναμενόμενα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει, παρά τις πληροφορίες για κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές.

“Το πολυσυλλεκτικό σχήμα της Πρωτοβουλίας, το οποίο πέτυχε την ανατροπή της πολυετούς δεξιάς διοίκησης στο δήμο της Θεσσαλονίκης, το έχει διαδεχθεί, σε αυτές τις εκλογές, ο πολλαπλώς διασπασμένος και, ως εκ τούτου, χωρίς εμφανή δυναμική και εκλογική προοπτική επιτυχίας προοδευτικός χώρος. Οι εκλογές τείνουν να μετατραπούν σε εσωτερική υπόθεση της συντηρητικής παράταξης. Αν και διασπασμένη και αυτή, η δεξιά φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι. ΕΑΝ δεν αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για την ένωση των κατακερματισμένων δυνάμεων του προοδευτικού χώρου με κοινό προγραμματικό πλαίσιο και συναινετική διάθεση ως προς την υπόδειξη επικεφαλής του εγχειρήματος, η συντηρητική παράταξη θα υπερισχύσει και -ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο- οι δύο βασικοί εκφραστές της θα περάσουν στο δεύτερο γύρο. Η «ολική επαναφορά» της δεξιάς στο δήμο της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών”, ανέφερε μέσω social media ο κ. Αβραμόπουλος.


Σχόλια