[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Το Assassin’s Creed ίσως βοηθήσει στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρίσιων

H φωτιά στον διάσημο καθεδρικό ναό προκάλεσε, εκτός από σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη, και μία ανυπολόγιστη πολιτιστική καταστροφή που δύσκολα μπορεί να μετρηθεί σε νούμερα.
Μάλιστα τα συναισθήματα και οι απόψεις διίστανται αγγίζοντας ακραίες αντιδράσεις: άλλοι πιστεύουν ότι η Παναγία των Παρισίων καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλοι προσπαθώντας να ξεπεράσουν το συλλογικό τραύμα κάνουν ήδη υπολογισμούς για το πόσο καιρό και χρήματα θα χρειαστεί η ανακατασκευή της.
Μετά όμως το τρομερό ξάφνιασμα και τη βαθιά θλίψη που έφερε αυτή η είδηση, εγείρεται εύλογα το ερώτημα: όντως, πόσος χρόνος χρειάζεται για να επανέλθει ένα τέτοιο μνημείο; Φυσικά, πέρα από τον χρόνο, πιο σημαντικός είναι ο τρόπος. Στην περίπτωση όμως της Παναγίας των Παρισίων τα νέα είναι ενθαρρυντικά αφού η χαρτογράφησή της, πριν την πυρκαγιά, ήταν τρομερά αναλυτική. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς και περισσότερο φωτογραφημένους καθεδρικούς στον κόσμο.
Πέρα όμως από τις φωτογραφίες των τουριστών και των φοιτητών αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής, η υποψήφια διδάκτωρ Hannah Groch-Begley υπενθύμισε στο Twitter ότι ο ιστορικός Andrew Tallon είχε κάνει μία λεπτομερειακή απεικόνισε της Notre-Dame σε 3D χρησιμοποιώντας ένα laser scanner. Όμως, απρόσμενα, ένα video game ίσως αποδειχθεί πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο στην ανακατασκευή της μεσαιωνικής εκκλησίας.
Το Assassin’s Creed Unity (2014) , το όγδοο δηλαδή επεισόδιο του γνωστού video game, διαδραματίζεται στο Παρίσι. Έτσι, όπως δήλωσε στο The Verge η Caroline Miousse, μία εκ των σχεδιαστών του παιχνιδιού, είχε χρειαστεί να περάσει δύο ολόκληρα χρόνια μελετώντας τον καθεδρικό ναό κυριολεκτικά πέτρα προς πέτρα. Μία εργασία τόσο προσεκτική και σε τέτοια λεπτομέρεια που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων, εγκαινιάζοντας μία εποχή όπου η εικονική πραγματικότητα θα βοηθά ώστε να διατηρούνται ανέπαφα μνημεία της αναλογικής εποχής.

https://esquire.com.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δύτες συναντήθηκαν με ανακόντα μήκους επτά μέτρων - video

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]