Με την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, θα πραγματοποιηθεί η 3η Gourmet Exhibition, η οποία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προβολή των μικρών και μεσαίων παραγωγών εκλεκτών ελληνικών τροφίμων με δυναμικό και φρέσκο τρόπο.


Θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από 6 έως 8 Απριλίου και ο χώρος θα κοσμείται από 600 ιστορικά γυάλινα μπουκάλια με τα οποία η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διένεμε το γάλα της κατά το παρελθόν.

Τα δύο μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμετέχουν με σταντ στην έκθεση, όπου στελέχη τους θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τόσο του εκπαιδευτικού αγροκτήματος όσο και της συνεργασίας με τη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος «Πασσιάς». Παράλληλα, θα παρουσιάζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών, ενώ έχουν προγραμματίσει μία σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 6 Απριλίου (16:30), στο Deli Bar θα γίνουν δύο παρουσιάσεις. Η πρώτη για το σαλιγκάρι φιλέτο και το μανιτάρι γλυκό και τουρσί, για τα οποία θα μιλήσουν οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα βιωματικά προγράμματα του Λυκείου, τις εμπειρίες και τις δημιουργίες τους. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της προϊσταμένης της βιβλιοθήκης της Σχολής, κ. Δαμιάνας Κουτσομίχα, η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία τόσο του πρώτου παστεριωμένου γάλακτος στην Ελλάδα όσο και του ιστορικού γυάλινου μπουκαλιού της Σχολής, το οποίο είχε εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν της.

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 18:00 θα γίνουν τρεις ομιλίες με τίτλο «Διατροφή και Αειφορία: η προσέγγιση του Perrotis College». Θα μιλήσουν ο Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης με θέμα: «Κυκλική οικονομία: ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων μέσω της αστικής κομποστοποίησης», ο Δρ. Τρύφων Αδαμίδης με θέμα «Μεσογειακή διατροφή» και η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου με θέμα «Παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων και αξιοποίηση αυτών». Να σημειωθεί ότι η Δρ. Ζηνοβιάδου θα κάνει στο Olive Bar τρεις επιδείξεις (Κυριακή στις 14:30 και Δευτέρα στις 13:00 και 14:30) ελαιογευσιγνωσίας.