Στο 6,9% είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την Νέα Δημοκρατία.

Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 6,9%, (23,6 και 17,5% αντίστοιχα), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,2%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές» το 34% απαντά η Νέα Δημοκρατία με μικρή διαφορά, ενώ το 24% πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κόψει πρώτη το νήμα με μεγάλη διαφορά. Την ίδια ώρα το 12% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος ενώ το 29% λέει «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Από την άλλη πλευρά το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσδιορίζει και αυτό των εθνικών, ενώ το 28% απαντά ότι δεν το προσδιορίζει. Στο ίδιο ερώτημα το 2014 το 56% απαντούσε ότι το αποτέλεσμα προσδιόριζε αυτό των εκλογών ενώ το 33% ότι δεν το προσδιόριζε.