Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, μια από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν από την Τούμπα, με 3-0.


Κανονικά θα μέναμε στα αγωνιστικά, αλλά ο Αζέρος διαιτητής που σφύριξε στο παιχνίδι έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Κατάφερε να κάνει πάρα πολλά λάθη, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο, τελικά, επιλέγονται αυτοί οι διαιτητές, όταν δεν προσφέρουν και τίποτα περισσότερο από τους Έλληνες. Κακοί κι αυτοί, κακοί και οι δικοί μας. Ίσως το μόνο που αλλάζει είναι ότι για τα λάθη τους δεν γεννιούνται... δεύτερες σκέψεις.

Έχουμε και λέμε: Πρώτα καταλόγισε σωστά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, που το ΄χασε ο Βιερίνια. Στην εκτέλεση ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου κάνει δυο βήματα μπροστά, αλλά, φυσικά, επανάληψη δεν υπήρχε. Μικρό το κακό, θα μου πείτε. Όμως ο άρχων του αγώνα συνέχισε: Σε μια επέλαση του Άκπομ ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πέφτει μόνος του στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής ξαναδείχνει πέναλτι. Αυτήν τη φορά αναλαμβάνει ο Μπίσεσβαρ που ευστοχεί (κάνει το 2-0, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με κεφαλιά του Ολιβέιρα) όμως κατά την εκτέλεση παίκτες του ΠΑΟΚ μπαίνουν στη μεγάλη περιοχή πριν η μπάλα φύγει από τη βούλα. Και πάλι δεν υπάρχει επανάληψη... Στο β μέρος υπήρξε πέναλτι μαρς πάνω στον Κρέσπο (ο αντίπαλός του σε χτύπημα κόρνερ τον αγκαλιάζει από τη μέση και τον ανατρέπει), αλλά αυτή η καταφανέστατη παράβαση δεν καταλογίστηκε.

Χαμός έγινε με τα οφσάιντ. Καταλογίστηκαν αυτά που δεν ήταν και δεν καταλογίστηκαν αυτά που ήταν. Επίσης καθαρά φάουλ στο χώρο του κέντρου σε βάρος του ΠΑΟΚ δεν δίνονταν για έναν... περίεργο λόγο, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μην μπορεί να δημιουργήσει το παιχνίδι που θα ήθελε -ειδικά στο β μέρος.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ -που ήταν σαφώς καλύτερος- πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σβιντέρσκι, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων προσπάθησε να βρει τον Ούμπιδες στον άξονα, εκείνος άργησε να πάει στην μπάλα, έκλεψε ο Μπίσεσβαρ, που πάσαρε στον Πολωνό έξω από τη μεγάλη περιοχή κι εκείνος, βλέποντας εκτός θέσης τον Θεοδωράκη, πλάσαρε ψύχραιμα κι έκανε το 3-0.

Είναι κρίμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι να μιλάμε για τη διαιτησία, ειδικά επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Ατρόμητος δεν κλείστηκε ούτε για ένα λεπτό, έπαιξε το παιχνίδι του και, μετά το 2-0, πήρε και την κατοχή. Αν δεν είχε γίνει το παιδαριώδες λάθος που στοίχισε το τρίτο γκολ ενδεχομένως η ομάδα του Κάναντι δε θα έφευγε από την Τούμπα με τη βαρύτερη ήττα της  στην ιστορία των εκτός έδρας αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ. Εν κατακλείδι, οι ξένοι διαιτητές υποτίθεται θα έφερναν κάτι καλύτερο κι όχι αυτά που βλέπουμε από κάτι βορειοευρωπαίους στα τελευταία παιχνίδια.

Κορυφαίος από τον ΠΑΟΚ ο Άκπομ, που όργωσε όλο το γήπεδο και κέρδισε και τα δύο πέναλτι. Από τον Ατρόμητο ξεχώρισε ο Μπρούνο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 39' Ολιβέιρα, 45+3' Μπίσεσβαρ (πεν.), 81' Σβιντέρσκι / -

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ Βοηθοί: Αμιράλι, Μαμαντού
Κίτρινες: 22' Ενρίκε,  / 19' Μπρούνο, 34' Στρούγγης, 64' Μάντσον
Κόκκινες: - / 90' Μπρούνο (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο (22' Σάκχοφ), Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (63' Γιαννούλης), Άκπομ (80' Σβιντέρσκι).

Ατρόμητος (Κάναντι): Θεοδωράκης, Μπουσούλαζιτς, Σάκιτς, Κατράνης (46' Μανούσος), Μάντσον, Ούμπιδες (84' Κορτ), Στρούγγης (59' Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Καρασαλίδης, Μπρούνο.