Ημέρα των... ευχαριστιών η σημερινή, στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για να παρουσιαστεί το πού πάνε τα 10.000.000 ευρώ που έδωσε το ίδρυμα στο δήμο, βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος για τη δωρεά, η οποία, όπως είπε, έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς να επιβαρύνει τον τακτικό του προϋπολογισμό, να προωθήσει σειρά έργων και δράσεων με βάση τις προτεραιότητες παρεμβάσεων στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης προς όφελος των δημοτών.

«Τα έργα και οι δράσεις που επιλέξαμε δεν είναι αποσπασματικές, αλλά εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για το 2030. Στρατηγική, εξάλλου, ήταν και η επιλογή μας οι εταίροι που ανέλαβαν την υλοποίησή τους να είναι φορείς με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία, αλλά και δυναμική τοπική παρουσία», τόνισε ο Δήμαρχος, απαντώντας, ουσιαστικά, στην κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης, που επέμενε ότι τα έργα επιλέχθηκαν άρον - άρον.

Ο δήμαρχος... μπέρδεψε λίγο τη δωρεά του Ιδρύματος, με τα δάνεια που πήρε ο δήμος από άλλους φορείς για να υλοποιήσει έργα: Είπε ότι η συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εντάσσεται στις στρατηγικές συνεργασίες του Δήμου Θεσσαλονίκης με διεθνούς εμβέλειας φορείς και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Παγκόσμια Τράπεζα και το δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων του Ιδρύματος Ροκφέλερ, μέσω των οποίων χρηματοδοτήθηκαν έργα και μελέτες που «θωρακίζουν» και βελτιώνουν τη φυσιογνωμία της πόλης. «Όλες μας αυτές οι παρεμβάσεις συνιστούν μία σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη διοίκηση του Δήμου, που είναι υποχρεωμένη να τη διαφυλάξει, αλλά και να τη συνεχίσει», πρόσθεσε.