Μετέτρεψε το ντέρμπι σε... περίπατο (αλλά σε γοργό ρυθμό) ο Άρης, κόντρα στην ΑΕΚ. Επέβαλε το ρυθμό του από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό, δεν άφησε στους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα, πέτυχε δυο γκολ, είχε δυο δοκάρια και το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο.


Μάταια αναζητούσαν οι φίλαθλοι την... πρωταθλήτρια στο Κ. Βικελίδης. Ούτε για ένα λεπτό δε φάνηκε πως υπήρχε άλλη ομάδα στο χόρτο εκτός από τους γηπεδούχους.

Ο Χιμένεθ προσπάθησε, με ένα τέχνασμα(να βάλει τρεις στην άμυνα αντί για τέσσερις) να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αριστερό μπακ(έπαιζε αναγκαστικά ο Μπακάκης) όμως ο Παντελίδης του πήρε την ταυτότητα. Από την πρώτη στιγμή η ομάδα του πίεζε ασφυκτικά κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ και οι παίκτες του Χιμένεθ δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από... τρεις μπαλιές.

Με τέτοια εικόνα δεν ήθελε και πολύ να φύγουν ντροπιασμένοι από τη Θεσσαλονίκη όμως ο Άρης, εκτός από καλύτερος, ήταν και... άτυχος. Δυο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Μπάρκα, ενώ πολλές άλλες οι αμυντικοί της ΑΕΚ κατάφερναν να απομακρύνουν λίγο πριν δουν τη μπάλα στα δίχτυα τους.

Όσο για την επίθεση, η ΑΕΚ απλά ήταν.. απούσα. Λες και ήταν ομάδα της Football League 2, είχε... μηδέν (αριθμός 0) τελικές στην εστία, σε όλο το παιχνίδι! Πέρασε και... δεν ακούμπησε από τη Θεσσαλονίκη!

Κανείς από τον Άρη δεν υστέρησε. Αντίθετα, κανείς από την ΑΕΚ δεν διακρίθηκε...

Καλή η διαιτησία (αν και θα μπορούσε να δείξει περισσότερες κίτρινες στους φιλοξενούμενους). Δικαιώθηκε από τα ριπλέι στη φάση που ακυρώθηκε γκολ του Άρη, αλλά και σ αυτήν που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Στην πρώτη ο Γιουνές παρεμβάλλεται μεταξύ μπάλας και τερματοφύλακα με πρόθεση να πάρει κεφαλιά και επηρεάζει τη φάση, αντί να κάνει προσπάθεια να την αποφύγει. Στη δεύτερη η μπάλα σαφώς και βρίσκει το χέρι του Τσόσιτς, αλλά ο παίκτης της ΑΕΚ έχει κάνει προσπάθεια να αποκρούσει, διώχνει με το πόδι κι όπως πέφτει κυλάει, αρχικά με τον γλουτό και στη συνέχεια με το χέρι στην μπάλα. Δεν έχει πρόθεση.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Κ. Βικελίδης
Γκολ: 32' Λάρσον,
Δοκάρια: 11' Κόρχουτ, 59' Γιουνές, 69' Ροζ / -

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος Βοηθοί: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Γεώργιος Κρέτσιμος Τέταρτος: Κωνσταντίνος Πουλικίδης
Κίτρινες: 43' Ντιγκινί, 67' Πόνσε, 71' Βαλεριάνος / 75' Σιμόες, 82' Τσόσιτς
Κόκκινες : - / -

Οι συνθέσεις:

Άρης(Παντελίδης): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία(89' Μαρτίνες), Λάρσον(78' Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές(71' Μπάσα).

ΑΕΚ(Χιμένεθ): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας(62' Μπογέ), Λιβάγια(75' Αλμπάνης), Πόνσε.