Ορφανός: «Θα κερδίσω όλα τα στοιχήματα, για το ποιος θα κάνει, ό,τι υποσχεθεί»Τη σιγουριά ότι θα είναι ένας από τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη διαβεβαίωση ότι θα κάνει πράξη όλα όσα έχει αναγγείλει, εξέφρασε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου,ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και
επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

«Είπα δημόσια ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι από τη Νέα Δημοκρατία θα με ψηφίσουν. Είπα δημόσια ότι θα με ψηφίσουν και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Είπα ότι εάν ένας θα είναι στο δεύτερο γύρο, αυτός θα είμαι εγώ. Κάποιοι ενοχλήθηκαν και καλά έκαναν. Γιατί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που έκανα, είναι να περιγράφω την πραγματικότητα. Άλλωστε, όλοι ξέρουν ότι αφού το είπα, θα το κάνω. Θα κερδίσω όλα τα στοιχήματα, για το ποιος θα κάνει, ό,τι υποσχεθεί», υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι Θεσσαλονικείς τον γνωρίζουν χρόνια, τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα και ξέρουν καλά ότι δε θα κάνει τις κωλοτούμπες των άλλων. Τόνισε ακόμα ότι χαίρεται, όταν τον αποκαλούν «αντάρτη», διότι «είναι ωραίο να σε λένε αντάρτη για την πόλη σου».

«Δήθεν δε συνεργάζεται κανείς με κανέναν… Ή συνεργάζονται με συνδυασμούς που το πιθανότερο είναι να εκλέξουν μόνο τον επικεφαλής τους στο δημοτικό συμβούλιο. Αν είναι έτσι, τότε ας κατέβουν υποψήφιοι δήμαρχοι σε πόλεις άλλης χώρας, με άλλους νόμους και άλλο εκλογικό σύστημα. Διότι όλοι αυτοί από τώρα είπαν στους συμπολίτες μας ότι δε έχουν την ικανότητα ή και τη θέληση να διοικήσουν προς όφελος της πόλης μας. Αυτό θα ήταν υπεύθυνο από μέρους τους. Πιο παλιά και σιτευμένη άποψη δε υπάρχει. Και να φανταστεί κανείς ότι όλοι αυτοί ευαγγελίζονται το νέο. Πουλάνε το ίδιο παλιό ψέμα, έτσι απλώς για να εκλεγούν και μετά θα αρχίσουν… τα Θα ξε Θα! Σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι και μάλιστα αγχωμένοι και κακότροποι», τόνισε ο Γιώργος Ορφανός.


Επίθεση μόνο στα προβλήματαΥποστήριξε ότι δε χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα για ανέξοδη κριτική και επιδερμικές επιθέσεις, αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δε χρειάζομαι ενδιάμεσους».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι αν και ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία στην πολιτική, απέχει πολύ από «τα παλιά μυαλά και τις παλιές νοοτροπίες». Τέλος, υπογράμμισε ακόμα ότι στη Θεσσαλονίκη δεν αρμόζει η παλαιοκομματική αντιπαράθεση με κραυγές και ανέξοδες επιθέσεις. «Παλαιά ξινά σταφύλια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια