[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Το ‘σκασε “λογοτιμήτης” από τις φυλακές Κασσάνδρας

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την απόδραση κρατουμένου από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.Πρόκειται για 44χρονο, οποίος είχε καταδικαστεί για κλοπές.


Σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την απουσία του στην καταμέτρηση.


Να σημειωθεί ότι οι Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας είναι σωφρονιστικό κατάστημα ανοικτού τύπου (δεν υπάρχουν κάγκελα και περιφράξεις). Σε αυτά τα καταστήματα οδηγούνται, συνήθως, καταδικασθέντες για μικροαδικήματα, οι οποίοι, κατά την είσοδό τους, δίνουν το λόγο της τιμής τους ότι δε θα αποδράσουν (γι αυτό και λέγονται “λογοτιμήτες”). Ο χρόνος κράτησης σε ανοικτό σωφρονιστικό κατάστημα αυτού του τύπου “μετρά” διπλός και η ποινή έτσι μειώνεται κατά το ήμισυ. Όσοι τυχόν αποδράσσουν, μετά τη σύλληψή τους  δεν επιστρέφουν στις Αγροτικές Φυλακές, αλλά οδηγούνται σε αυστηρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα.


Έρευνα για την απόδραση διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]