Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπρατε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία απεβίωσε το 2007. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα, έχει καταδικαστεί γι αυτό!


Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοΐζου για παράνομη είσπραξη σύνταξης και εκκρεμεί δίκη για χρέη κατ' εξακολούθηση προς το Δημόσιο. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, δεν είναι σαφές εάν η εν λόγω δίκη συνδέεται με σύνταξη της μητέρας της.

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που κυκλοφορεί το Σάββατο, αναφέρονται παρόμοιες καταγγελίες.

"Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ" αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ερωτηθείς για το θέμα στην εκπομπή Alpha Reportaz ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πεπεισμένος ότι η κ. Λοΐζου δεν έχει πάρει τα χρήματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει.

Πρόσθεσε ότι η κ. Λοΐζου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν θα ανεχθούμε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».