Αν μη τι άλλο, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έδειξε ότι διαθέτει τον κατάλληλο χαρακτήρα για να προσπεράσει τις όποιες ατυχίες μέσα στο παιχνίδι και να φέρει την κατάσταση στα μέτρα της.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που θέλει να έχει τύχη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μάλιστα  με πρωταγωνιστικούς στόχους. Οι διεθνείς μας  έδειξαν μέταλλο και χαρακτήρα μπροστά στην πρόκληση της Βοσνίας, και στα μεγάλα λόγια πριν το ματς τόσο από τον Προσινέτσκι όσο και από τον Τζέκο. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω, ότι το εθνικό συγκρότημα αδίκησε τον εαυτό του καθώς μετά το πρώτο καταστροφικό πρώτο εικοσάλεπτο.
Αυτός ο σημαντικός όπως πήγε το ματς βαθμός , που βάσει της εξέλιξης την οποία είχε το ματς θα μπορούσε  να είναι ακόμη και τρεις. Με περισσότερη προσοχή εννοώ.  Το τελικό 2-2 και ο τρόπος που κύλησε το ματς αδικεί τη ομάδα του Αναστασιάδη, αλλά παρόλα αυτά  μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Βόσνιων για τη δεύτερη θέση, αν θεωρήσουμε  πως η Ιταλία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Το απίστευτα κακό ξεκίνημα της Εθνικής (τιμωρήθηκε με δύο γκολ σε ένα τέταρτο από τους Βόσνιους) πρέπει αν μη τι άλλο να απασχολήσει τον Αγγελο Αναστασιάδη, καθώς σε τέτοια ματς δεν επιτρέπεται χαλαρότητα, και μάλιστα από ποδοσφαιριστες που έχουν μεγάλη εμπειρία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με ποδοσφαιρική λογική αυτό το μούδιασμα της ομάδας, ούτε βέβαια και η πολύ κακή αντίδραση του Βλαχοδήμου και στα δυο γκολ που δεχθήκαμε ( κυρίως στο δεύτερο). Νομίζω πώς το επόμενο μάθημα που θα κάνει ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός στους διεθνείς θα είναι το πώς αντιδρούμε σε ανάλογες περιστάσεις. Και το καυτό γήπεδο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία. Πάμε τώρα και στο τεχνικό κομμάτι και κυρίως στο πως ενήργησε ο Ελληνικός πάγκος.  Ο  Αναστασιάδης που είδε την ομάδα του να μοιάζει ανήμπορη, έκανε πρώτη κίνηση περνώντας τον Κουρμπέλη στα χαφ ούτως ώστε να δώσει λύσεις εκεί που πονούσε. Το αποτέλεσμα ήταν εμφανές αφού η Εθνική μας άλλαξε πρόσωπο. Κράτησε την μπάλα και δημιούργησε μερικές καλές οργανωμένες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σέχιτς. Όπως επίσης και οι αλλαγές που έκανε στην συνέχεια, έκαναν την εθνική μας  πιο επιθετική και με περισσότερες αξιώσεις μπροστά από την εστία της Βοσνίας. Στο διά ταύτα, σε ενα ματς  που η Ελλάδα έδειχνε πως θα διασυρόταν κατάφερε για ακόμη μια φορά να δείξει το τσαγανό της και τις δυνάμεις της. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη βρήκε τα ψυχικά αποτελέσματα και μέσα σε 45 λεπτά έφερε τα πάνω κάτω κάνοντας την διαδρομή κόλαση παράδεισος να φαίνεται εύκολη. Αν η άμυνα μας δεν ήταν φουρτουνιασμένη στο ξεκίνημα, και αν αλλάζαμε τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, υπήρχε και η περίπτωση να φευγαμε και με το διπλό από την Βοσνία. Επόμενος αγώνας της εθνικής, κόντρα στην Ιταλία στις 8 Ιουνιου εντός έδρας.

ΣΣ1
Tα περαστικά μου για του κομπλεξικούς με τον Άγγελο Αναστασιάδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΣΣ2

Απόλυτα σωστή η αποβολή του Πιάνιτς στο 65’ με κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Ζέκα. Καμία συζήτηση επ αυτού.