Περισσότεροι από 2500 μεμονωμένοι πολίτες ή οικογένειες έχουν μέχρι στιγμής αποκτήσει, για τουλάχιστον μία χρονιά, έναν από τους λαχανόκηπους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), που πριν από οκτώ χρόνια άρχισαν να διατίθενται στο κοινό της πόλης.



Αυτό ανακοίνωσε, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" o υπεύθυνος για την οργάνωση του προγράμματος Τάσος Λιθουργίδης, διευθυντής του Αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Θέρμη Θεσσαλονίκη.


Εφέτος είναι η όγδοη κατά σειρά σεζόν κι ο στόχος είναι να διατεθούν 100 νέοι λαχανόκηποι με σειρά προτεραιότητας και "μέχρι την κάλυψη των νέων θέσεων".


Δίνονται 100 τετραγωνικά μέτρα γης στην περιοχή "Πράσινα Φανάρια". Σε κάθε ενδιαφερόμενο παρέχεται αυτόνομη τροφοδοσία νερού και έτοιμο κατεργασμένο το έδαφος, ώστε να φυτέψει τα πρώτα του λαχανικά, ενώ στη διάθεση των ερασιτεχνών "μπαχτσεβάνηδων" θα είναι και φέτος, πέρα από το εξειδικευμένο προσωπικό, για άλλη μια φορά οι νεαροί φοιτητές/νεαρές φοιτήτριες που θα βοηθούν, όπου αυτό είναι απαραίτητο, τους νέους καλλιεργητές των Λαχανόκηπων του ΑΠΘ με τις ειδικές τους γνώσεις.