Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» του Αλεξάνδρειου Μελάθρου η συνέντευξη τύπου ενόψει του Final 4 Νεανίδων ΕΠΕΣΘ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ε.Γ. Μίκρας το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου.Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Γιώργος Διονάς, ενώ οι τέσσερις ομάδες (Άρης, Ν. Βότσης, ΑΣ Ελπίς, ΠΑΟΚ) εκπροσωπήθηκαν από τους προπονητές και τους αρχηγούς αυτών.
Γιώργος Διονάς: «Καλωσορίζουμε τις τέσσερις ομάδες και τις συγχαίρουμε που βρίσκονται εδώ, μετά από ένα επίπονο πρωτάθλημα και δύσκολους αγώνες που έδωσαν. Η Ένωση επιχειρεί να δώσει αίγλη στη συγκεκριμένη διοργάνωση μέσω των συνεντεύξεων τύπου και να προβάλει την προσπάθεια των σωματείων. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Χαιρόμαστε που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είμαστε κοντά στο σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και επιθυμούμε να συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε, ενώ θα βραβεύσουμε τον Απόστολο Χαριτωνίδη, έναν αθλητή πρότυπο για όλους.
Ο Απόστολος ξεκίνησε από το άθλημα μας, έδωσε μία τεράστια μάχη ζωής και πλέον πρωταγωνιστεί καθώς κατέκτησε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων και πρωτάθλημα Ευρώπης στίβου ΑΜΕΑ».
Γιάννης Τσαϊρέλης (προπονητής Άρη): «Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σε ένα ακόμα Final 4, χαιρετίζουμε και την διάθεση της Ένωσης να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο με το Όραμα Ελπίδας και τη βράβευση του Απόστολου Χαριτωνίδη. Εύχομαι να γίνει ένα δυνατό τουρνουά, τα ρόστερ των ομάδων είναι πολύ ισχυρά και ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο. Η Μίκρα ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο. Εμείς ερχόμαστε με το βάρος των δύο συνεχόμενων πανελληνίων πρωταθλημάτων και θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο και πάλι. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα περάσουν φέτος τρεις ομάδες, κάτι που καταφέραμε πέρσι εμείς και ο Βότσης με την περσινή μας παρουσία. Υγεία σε όλους και καλή επιτυχία στις ομάδες».
Ελπινίκη Ζωϊδου (αρχηγός Άρη): «Χαρούμενοι που είμαστε και πάλι εδώ, θέλουμε να έχουμε ανάλογη με την ιδανική περσινή μας πορεία. Να γίνει μια γιορτή του βόλεϊ».
Μαρία Δεληγιάννη (προπονήτρια Ν. Βότση): «Για μένα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχωως προπονήτρια του Βότση στο Final 4 Νεανίδων . Θα ξεκινήσω με το σύνθημα δώσε ελπίδα δώσε ζωή και αυτός είναι ο στόχος του συλλόγου μας και του Final 4. Ελπίδα και ζωή στους αθλητές και στον κόσμο όλο, είτε είναι μέλη μιας ομάδας είτε είναι μέλη του συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και δίνουμε κίνητρο στα παιδιά μας, να τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους και καλύτερους αθλητές».
Μαρία Σαλαγκούδη (αρχηγός Ν. Βότση): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε για ακόμα μια χρονιά εδώ. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο για να βραβεύσουμε αυτόν τον αξιοθαύμαστο αθλητή».
Γιώργος Χρυσομαλλίδης (προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Συγχαρητήρια στις ομάδες και τις αθλήτριες, ειδικά στις μαθήτριες της τρίτης λυκείου που με 1-2 προπονήσεις την εβδομάδα κατάφεραν να βρίσκονται εδώ. Για μας εδώ και 7 χρόνια με μια απουσία ενός έτους συμμετέχουμε στα Final 4 και αυτό δείχνει την προσπάθεια μας. Θέλουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε και εμείς στο δώσε ελπίδα δώσε ζωή».
Ιωάννα Σουπιώνη (αρχηγός Ελπίδας Αμπελοκήπων): «Η ομάδα μου κι εγώ είμαστε χαρούμενες και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Υπάρχει και δεύτερος λόγος να παίξουμε καλά για να τιμήσουμε και τον Απόστολο Χαρτιρτωνίδη που ήταν αθλητή μας και τον γνωρίζω από μικρό παιδί».

Γιάννης Χαριτωνίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην Ένωση για την πρωτοβουλία της συνέντευξης τύπου που δίνει μια αίγλη και ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά. Είμαι χαρούμενος που θα βραβευτεί ο Απόστολος που είναι μεταξύ άλλων και συγγενής μου και έχω ζήσει τον αγώνα του. Μπράβο του που έχει φτάσει ως εδώ. ΠΟ στόχος του ΠΑΟΚ είναι πάντα να παίζει για την πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό που είμαστε ήδη εδώ. Τα τελευταία χρόνια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να βάζει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει».
Μαρία Κλέπκου (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, παρά τον σημαντικό τραυματισμό που είχαμε πρόσφατα. Ο καλύτερος ας κερδίσει, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».