Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σήμερα Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου ( Αμισού και Παπανικόλα 18).
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 έως τις 13:00.
“ Η έντονη κακοκαιρία και η αύξηση των κρουσμάτων ιώσεων συνέβαλε στη μειωμένη συλλογή αίματος την τελευταία χρονική περίοδο, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος. Επίσης, λόγω της ανωτέρω έλλειψης προκύπτει πρόβλημα για τα παιδιά και τους ενήλικες με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την απαραίτητη για αυτούς μετάγγιση”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα στην οργανωμένη αιμοδοσία του Δήμου Καλαμαριάς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροσφορίες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2313 314 500 και 2313 314 499 (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων).