Τρεις Έλληνες και μία Ελληνίδα συμμετείχαν σε συμμορία διακίνησης ηρωίνης που δρούσε στη Θεσσαλονίκη.



Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, είχαν την πληροφορία ότι οι τρεις άνδρες, ηλικίας 55, 49, και 18 ετών και μια 17χρονη ήταν αυτοί που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη. Με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης έστησαν επιχείρηση και τους συνέλαβαν για σύσταση και συμμορία και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Ο 55χρονος κι ο 18χρονος ήταν οι επικεφαλής του κυκλώματος. Συνεννοούνταν με άλλους εμπόρους ναρκωτικών στην Αθήνα και ο 49χρονος αναλάμβανε να μεταφέρει την ηρωίνη στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια αναλάμβανε δράση η 17χρονη, η οποία διακινούσε τα ναρκωτικά σε μικρότερες ποσότητες.

 

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 27 δέματα ηρωίνης βάρους 13 κιλών και 752 γραμμαρίων που ήταν τοποθετημένα σε κρύπτη σε τρία Ι.Χ. που χρησιμοποιούσε η σπείρα, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος και 1.130 ευρώ, εισπράξεις από το εμπόριο ναρκωτικών.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.