Προκαλεί ο επικεφαλής του Ουράνιου Τόξου

Νέα πρόκληση από τον επικεφαλής του Ουράνιου Τόξου, της εθνικιστικής οργάνωσης που μιλά για δήθεν “Μακεδονική” μειονότητα στη χώρα μας, Παύλο Βοσκόπουλο.Λίγους μήνες μετά τη συνέντευξή του στη βδομαδιάτικη free press εφημερίδα της πόλης karfitsa (από όπου και η φωτογραφία), όπου άνοιγε το θέμα διεκδικήσεων εκτάσεων στους βόρειους νομούς της χώρας, τώρα, με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη επανέρχεται: Χαρακτήρισε “δείγμα Δημοκρατίας” την αναγνώριση –υποτιθέμενης- “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα.


"Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Συζητάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο - τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις" δήλωσε.


"Βεβαίως" ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα.  "Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην σέβεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της" υπογράμμισε. “Πώς θα ήταν αν το Αλβανικό κράτος ερχόταν κι έλεγε στους Έλληνες, στη Νότιο Αλβανία –για να μη τροφοδοτούμε και τον μεγαλοϊδεατισμό  - ότι αυτοί που ζουν εκεί δεν είναι Έλληνες και δεν έχουν δικαιώματα”;


Σε ότι αφορά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας η απάντηση ήταν θετική. " Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης" είπε. Πρόσθεσε πως αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, "όπως βέβαια" συμπλήρωσε " οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή". 

Σχόλια