«Φοβούμαι ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρει στην Άγκυρα το μήνυμα που εξέπεμψε με τη συμφωνία των Πρεσπών: Του πρωθυπουργού που εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις, του πρωθυπουργού των παραχωρήσεων, των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών»!


Αυτό τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή συνέντευξή του στον Real Fm 107,1, στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Καλαφάτης έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για την επίσκεψη αυτή: «Εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής; Γιατί δεν ενημέρωσε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής; Υπήρξαν, μετά από διμερείς επαφές, συμφωνίες που πάει να ενημερώσει; Τι περιλαμβάνει η ατζέντα; Θα καταγγείλει τις πειρατικές τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ; Θα θέσει τις εντεινόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο; Θα συζητηθεί θέμα επέκτασης χορικών υδαάτων που είχε θέσει ο Κοτζιάς, Θα συζητήσει θέμα μειονοτήτων; Θα απαντήσει στους τουρκικούς ισχυρισμούς για δήθεν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»;