Πιστεύω ότι ο τίτλος του κειμένου ταιριάζει γάντι στον ΠΑΟΚ και στον χθεσινό προημιτελικό. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την ψυχή των οπαδών του αλλά και του ίδιου του εαυτού και τελικά επέζησε στο θρίλέρ κόντρα σε μια ομάδα, η οποία, προκάλεσε με την συμπεριφορά της.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

 Μπορεί ο Πανιώνιος να είναι μια ιστορική ομάδα με προσφυγικές καταβολές ( ανέκαθεν σεβόμουν τις προσφυγικές ομάδες οποίες και αν ήταν αυτές), αλλά η συμπεριφορά του στην Τούμπα, ήταν απλά ντροπιαστική. Δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, και θεώρησε σφαγιαστική την διαιτησία του Εμμανουήλ Σκουλά ο οποίος είναι ένας πολύ κακός διαιτητής.
Έχω την εντύπωση και την πίστη ταυτόχρονα, πώς με έναν καλό διαιτητή τα πάντα θα είχαν τελειώσει από την κανονική διάρκεια. Υπάρχει κλασικό πέναλτι στο 26' που δεν δίνετε στο τράβηγμα του Κρέσπο, υπάρχει κόκκινη κάρτα που επίσης δεν δίνετε στο ιδιαίτερα σκληρό μαρκάρισμα του Οσμάν Καμαρά στον Μίσιτς στη μεσαία γραμμή με τον ποδοσφαιριστή του Πανιώνιου να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα, και οχι την κόκκινη γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις και στον κόσμο και στο πάγκο του ΠΑΟΚ. και σε τελική ανάλυση και το σουτ του Σβιντέρσκι βρίσκει το χέρι του Μανθάτη. Δεν μπορώ δηλαδή να καταλάβω την στάση του Πανιωνίου ο οποίος δεν εκτέλεσε καν την σέντρα. Απλά ντροπή. Και είχε απόλυτο δίκαιο ο Λουτσέσκου όταν ξέσπασε στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως με το τέλος του ματς. 
Αναφορικά με το αγωνιστικό ο "Δικέφαλος" έδειξε μια ανεξήγητη νευρικότητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμη κι όταν προηγήθηκε και ουσιαστικά πήρε σκορ πρόκρισης με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 32ο λεπτό, καθώς χρειαζόταν μόλις ένα γκολ.
Αυτη η νευρικότητα του στοίχισε κυρίως στο 2-2 όταν όλη η άμυνα του κοιμήθηκε πριν ο Καμαρά νικήσει τον Πασχαλάκη. Τέλος καλό ολα καλά, αλλά αυτό το μπλάκ- αουτ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί. Η ομάδα του Λουτσέσκου ηταν κυριολεκτικά αγνώριστη. Τουλάχιστον, σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει στις εγχώριες διοργανώσεις.
Δέχθηκε δύο εύκολα γκολ. Και αυτό δεν μας το έχει συνηθίσει. Χωρίς καθαρό μυαλό, μ' ένα μόνιμο άγχος σε όλη την διάρκεια του ματς. Θα περίμενε κανείς να μην βαραίνει τόσο τους γηπεδούχους από τη στιγμή που το διαχειρίστηκαν επιτυχημένα στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έχουν κατακτήσει τις δύο διαδοχικές τελευταίες φορές το Κύπελλο. Και εδω προς το τέλος, δεν πρέπει να ρίξει την καρδάρα με το γάλα.
Και στο δια ταύτα. Αν ένας πρέπει να φωνάζει για την διαιτησία του προημιτελικού αυτός είναι ο ΠΑΟΚ και όχι ο Πανιώνιος, ο οποίος έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης χάρη στον διαιτητή Σκουλά. Αυτό για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο.