“Αυτά που γίνονται αποτελούν ευτελισμό του Κοινοβουλίου και ρίχνουν νερό στο μύλο ακραίων μορφωμάτων”, υποστηρίζει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε άρθρο στον «Τύπο Θεσσαλονίκης».



Μεταξύ άλλων, αναφέρει:


«Αυτά που σήμερα γίνονται στη Βουλή δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν και δεν μπορεί να γίνονται, δεν χωρούν σε δημοκρατικό πολίτευμα. Αποκαλύπτουν, πρωτίστως, τον πανικό μιας κυβέρνησης που δεν αντέχει ούτε καν τις παρενέργειες μιας γκαζόζας. Αναδεικνύουν  την αλαζονεία, το θράσος, την καθεστωτική αντίληψη, την κατρακύλα της.  Πάνω από όλα, ωστόσο, ευτελίζουν το Κοινοβούλιο, το δημόσιο βίο, κάθε αρχή και έννοια δημοκρατικής λειτουργίας. Ρίχνουν, σε τελική ανάλυση, νερό στο μύλο αντισυστημικών, αντιδημοκρατικών, ακραίων μορφωμάτων. Και για αυτό απόλυτα υπεύθυνοι είναι τόσο οι πρωταγωνιστές, οι επικεφαλής της Κυβέρνησης και της Βουλής, όσο και τα πιόνια που μετέχουν στην πολιτική αθλιότητα».


Ο κ. Καλαφάτης παραθέτει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον κ. Παπαχριστόπουλο και καταλήγει:


«ήταν πρωτοφανές αφού ποτέ και πουθενά δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν αδιανόητο αφού ούτε καν οι κυβερνητικοί βουλευτές παραδίδουν προκαταβολικά την ψήφο τους. Είναι, όμως και θεσμικά απαράδεκτο αφού το Σύνταγμα επιβάλλει στους βουλευτές να λειτουργούν κατά συνείδηση και δεν δέχεται σαν δεδομένη την ψήφο κανενός. Είναι, κατ’ επέκταση, ξεπούλημα συνείδησης που οδηγεί στον απόλυτο ευτελισμό του Κοινοβουλίου. Και επιφυλάσσει σοβαρότατους κινδύνους για το πολιτικό σύστημα, τη Δημοκρατία, τα εθνικά συμφέροντα».