Έχει θάλασσα το Πανόραμα; Φυσικά και... έχει. Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη με έδρα το... Πανόραμα, διαθέτει θαλάσσιο μέτωπο -στην περιοχή του παλιού ΒΙΑΜΥΛ, δίπλα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας ως το εμπορικό κέντρο "Απολλώνεια Πολιτεία".


Εκεί υπάρχει σχέδιο να δημιουργηθεί μαρίνα, αλλά και να συνδεθεί με το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Παρόλα αυτά, χθες, είχαμε ένα ομόφωνο "όχι " από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, όσον αφορά την πρόταση του υπουργείου Τουρισμού για την εκμετάλλευση του θαλασσίου μετώπου μπροστά από το εμπορικό κέντρο "Απολλώνεια Πολιτεία" στην Πυλαία για την κατασκευή μαρίνας!

Όπως εξήγησε, με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η πρόταση του υπουργείου καθιστά εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τη μελέτη, την κατασκευή και την εκμετάλλευση το δήμο και δεσμεύει το δημοτικό συμβούλιο για 40 χρόνια. "Δηλαδή θα μας κάνουνε και σχεδιαστές και κατασκευαστές και... επενδυτές -και, μάλιστα, δεσμευμένους για 45 χρόνια! Δεν είναι δυνατόν εμείς να δεσμεύσουμε τις δέκα επόμενες διοικήσεις του Δημοτικού μας συμβουλίου να έχουν όλη την ευθύνη για ένα τέτοιο εγχείρημα το οποίο δεν έχει επιχειρήσει δήμος στο παρελθόν", είπε.

Πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου "δε χρειάστηκε πάνω από 5 λεπτά για να καταλάβουν όλοι οι σύμβουλοι ότι αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Είπαμε ένα ομόφωνο όχι σε τέτοιους σχεδιασμούς".