[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Έρχονται πλειστηριασμοί μετά τη λήξη του νόμου ΚατσέληΠερισσότεροι από 4.000 πλειστηριασμοί έχουν, ήδη, αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction. Οι πλειστηριασμοί θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ η λίστα των ακινήτων που εκποιούνται από τις τράπεζες μεγαλώνει συνεχώς.


Η ισχύς του νόμου Κατσέλη που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Δανειστές και τράπεζες πιέζουν για μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται από τα 180.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 100.000 ευρώ.

Πάνω από το όριο της αξίας που θα επιλεγεί, δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και ο δανειολήπτης θα είναι εκτεθειμένος στον πλειστηριασμό ενώ θα υπάρχουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες για την «αποβολή» των στρατηγικών κακοπληρωτών από τις προστατευτικές διατάξεις.

Για το 2019 οι τράπεζες σχεδιάζουν να βγάλουν στο σφυρί πάνω από 30.000 ακίνητα, εκ των οποίων πολλά αναμένεται να είναι και πρώτες κατοικίες οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]