Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Φοίνικα ήταν ένα ματς στο οποίο ένας αθλητής αποδεικνύει πόσο καταστροφικός μπορεί να γίνει για την ίδια του την ομάδα.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Ο λόγος γίνεται για τον Ντέ Σόουζα, ο οποίος κόντεψε να μετατρέψει σε ρίνγκ το ματς, όταν στο τέλος του τρίτου σετ (2-1 ο ΠΑΟΚ μπροστά) έδειξε τα γεννητικά του όργανα στην κερκίδα, καθώς νωρίτερα είχε εξαγριώσει τον κόσμο με την προκλητικότητα του απέναντι σε Τακουρίδη και Οκολιτς.

Το γήπεδο μετατράπηκε σε ηφαίστειο, ο διαιτητής άργησε να καταλάβει τι έγινε και λίγο έλειψε να πιαστουν στα χέρια μαζί του οι μισοί αθλητές του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες της Σύρου με τον προπονητή τους αποχώρησαν στα αποδυτήρια, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις αντιδράσεις του κόσμου του Δικεφάλου που απαιτούσε την τιμωρία του Εβάντρο Ντέ Σοουζα. Κάτι που έγινε, όχι όμως και για τον Λέσκοφ , ο οποίος επίσης έκανε χειρονομίες προς τον κόσμο. Λάθος του διαιτητή που δεν τον είδε, καθώς θα έπρεπε να αποβληθεί και εκείνος από το τέταρτο σέτ.

Στέκομαι όμως στον Εβάντρο Ντέ Σοουζα, γιατί πραγματικά έδειξε πώς είναι ένα σπουδαίο ταλέντο, που μπορεί να παίξει σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο βόλεϊ, αλλά έδειξε επίσης πώς δεν ξέρει να κουμαντάρει τα νεύρα του, καθώς σε τέτοια ματς, πρέπει να δείξεις ποιος είσαι ο αθλητής. Θεωρώ πώς ο Ντέ Σοουζα, θα απασχολήσει τους μεγάλους του Ελληνικού βόλεϊ, μια που πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο. Λόγω του Νοτιοαμερικανικου χαρακτήρα του, ενήργησε λανθασμένα, καθώς η προκλητικότητα του στο τρίτο σετ, μετατράπηκε σε χειρονομία. Μεγάλο λάθος. Οι μεγάλοι αθλητές είναι και σπουδαίοι χαρακτήρες.

Στην συνέντευξη τύπου βέβαια, ο προπονητής του προσπάθησε να τον καλύψει, τονίζοντας πώς αντέδρασε έτσι λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου, αλλά ο ίδιος (σσ ο Παυλίσεβιτς δηλαδή) δεν είδε την χειρονομία. Ακόμη όμως και εκτός αγώνα ο Ντέ Σόουζα προκαλούσε με χειρονομίες και οι άνθρωποι της Σύρου θα έπρεπε να τον πάρουν από το γήπεδο. Μπράβο επίσης στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που διατήρησαν την ψυχραιμία τους απέναντι στις προκλήσεις των δυο αθλητών. Για την ιστορία να αναφέρω πώς ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σέτ (19-25, 25-21, 26-24, 25-17)

ΣΣ1

Το μόνο μεγάλο λάθος του Α' διαιτητή Παπαδογούλα ήταν πώς δεν απέβαλε και τον Λέσκοφ ο οποίος επίσης έκανε χειρονομία στον κόσμο.

ΣΣ2

"Φύγε- φύγε", φώναζαν ο κόσμος προς τον Παβλίσεβιτς, όταν αποφάσισε να επιστρέψει και να συνεχίσει να παίζει το ματς.

ΣΣ3
Στο γήπεδο και ο Φράγκος Φραγκούλης που παρακολουθούσε το ματς με τον πρόεδρο του ΤΑΠ Αντώνη Τσαλόπουλο, το αντιπρόεδρο του ΑΣ Δημοκράτη Παπαδόπουλο και τον Θανάση Καπετανάκη του ΑΣ ΠΑΟΚ.

ΣΣ4


Εμφανής στο τριτο σέτ η προσπάθεια του Φοίνικα να τινάξει το ματς στον αέρα!