Για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την Υιοθεσία εκπαιδεύονται στην Βόρεια Ελλάδα νέοι επιστήμονες  Κοινωνικής Εργασίας ,Ψυχολογίας  και  Νομικής  για το θέμα της Αναδοχής και Υιοθεσίας στο σύστημα Κοινωνικής φροντίδας των Ανηλίκων .

Τα σεμινάρια υλοποιούνται από το Δίκτυο Αναδόχων και Εθελοντών για την εξωιδρυματική κοινωνικής φροντίδα των Ανηλίκων  Ν.Π.Ι.Δ. σωματείο μη κερδοσκοπικό.

Στο πλαίσιο του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής- Προστασίας Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία-Θράκη, με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης
                                                             ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

Δύο (2) σεμινάρια  επιμόρφωσης – workshops,
για νέους επιστήμονες της κοινωνικής εργασίας,  με θέμα:

      H ΑΝΑΔΟΧΗ ΚΑΙ  H ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

 Κοινωνική εργασία, νομοθεσία και δικτύωση κοινωνικών και δικαστικών  υπηρεσιών για την υλοποίηση του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας ανηλίκων  μετά το ν. 4538/2018
Τα σεμινάρια απευθύνονται συνολικά σε εικοσιτέσσερις -24- νέους επιστήμονες (12 σε κάθε σεμινάριο) τελειόφοιτους και απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι, Τμημάτων Ψυχολογίας  και  Νομικής, ανέργους και εργαζομένους, ηλικίας 21-29 ετών και θα πραγματοποιηθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1ο Workshop: ΚΟΜΟΤΗΝΗ : Τρίτη 5 έως Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
Ώρες σεμιναρίου: 15.00 – 20.00   ισόγεια αίθουσα «ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ» Ελ. Βενιζέλου 52

2ο Workshop:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη 26 έως Σάββατο 30 Μαρτίου 2019
΄Ωρες σεμιναρίου: 10.00 – 15.00   ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης
Βασ. ΄Ολγας 66, αιθ. 8.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 για την Κομοτηνή και μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 για για τη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν σε περιορισμένο αριθμό και ενδιαφερόμενοι άνω των 29 ετών με ειδικότητα στην κοινωνική εργασία. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: 

fosterparents.network.gr@gmail.com 
Θα περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο,  πατρώνυμο,  ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας,  ιδιότητα , τηλέφωνο και την ηλεκτρονική διεύθυνση του ενδιαφερόμενου. 

Οι πτυχιούχοι παρακαλούνται να αποστείλουν συνημμένα το πτυχίο τους και οι φοιτητές την φοιτητική τους ταυτότητα. Πληροφορίες:  Ελένη Γεώργαρου,  τηλ. 2310.288010 , 6977831631