Στο 4,1% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ΚΑΠΑ Research.



Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιό πιθανό να ψηφίζατε;», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2 και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,1%, Κίνημα Αλλαγής με 5,5 και ΚΚΕ με 5%. Το ποσοστό του «Λευκού/Άκυρου – Δεν έχω αποφασίσει – Δεν θα ψήφιζα» είναι αθροιστικά 18,3%.

Ακόμα, οι συμμετέχοντας στη δημοσκόπηση καλούνται να αξιολογήσουν εάν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνουν περισσότερο κερδισμένοι ή χαμένοι οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Έθνος της Κυριακής» δείχνει πως το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο πρωθυπουργός βγαίνει «χαμένος ή μάλλον χαμένος», έναντι 33% που απαντά «κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 60 και 37%.