Γελοίο χαρακτήρισε το θέμα με το ρεπορτάζ του BBC, το οποίο αναφέρθηκε στην ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα".


Σε δηλώσεις του στον «Αθήνα 9.84» σημείωσε πως «το να συζητάμε αν οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια ή Βόρεια Μακεδονία είναι αστείο. Οφείλουμε να είμαστε διακριτικοί στη διαχείριση της συμφωνίας ακόμα και εάν διαφωνούμε. Και εγώ διαφωνώ όσον αφορά την εθνότητα και την γλώσσα. Προφανώς δεν μας βγαίνει εύκολα από το στόμα να τους αποκαλέσουμε Μακεδόνες, οι άνθρωποι αυτοί όμως είναι άνθρωποι με τους οποίους θα συμβιώσουμε. Έρχονται το καλοκαίρι εδώ. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που μας έβαλε ο κ. Τσίπρας να κάνουμε την επίλυση του ονοματολογικού, εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Για τη μετάβαση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες επανέλαβε πως δε θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος και πρόσθεσεο ότι «η μετάβαση της καθαριότητας στους ιδιώτες θα είναι σταδιακή».

Ο Νίκος Ταχιάος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί τις προσλήψεις στους δήμους ως προεκλογικό τρυκ, υπέρ των δικών της υποψηφίων», τονίζοντας πως «ήταν μεγάλο λάθος της σημερινής κυβέρνησης ότι- παραμονές εκλογών- έσπευσε να δεσμεύσει τους δήμους με προσλήψεις».

Ωστόσο, ο Νίκος Ταχιάος δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για τις προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ που για το δήμο Θεσσαλονίκης αφορά σε 550 άτομα, λέγοντας πως «εγώ θα κάνω ότι προβλέπει ο νόμος. Θα λειτουργήσω βάσει του νόμου».