Μετά την Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε… σπίτι της και την Τσέλσι, με τον Πολ Πογκμπά να κάνει “όργια” και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο 0-2 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του στα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.

Κορυφαίος ο Πογκμπά, ο άνθρωπος που… δεν βλεπόταν επί Μουρίνιο! Η πρώτη στιγμή μαγείας του Πογκμπά ήταν στο 31ο λεπτό. Μαγική σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ο Άντερ Ερέρα σε ρόλο κρυφού κυνηγού με ζυγισμένη κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο τέλος του ημιχρόνου οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Σε ρόλο δημιουργού ο Μάρκους Ράσφορντ από τα δεξιά και εκτελεστή ο Πογκμπά. Με καρφωτή κεφαλιά που πήρε μέσα τα χέρια του Κέπα, ο Γάλλος μέσος έκανε το 0-2 (45΄) και έφερε τρελή μουρμούρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με εξαίρεση μια ευκαιρία με τον Αζάρ (64΄), οι «μπλε» πνίγηκαν σε... μια κουταλιά νερό.

Μετά το 6-0 από την Σίτι, η ομάδα του Σάρι έφαγε ακόμα μία κατραπακιά από ομάδα του Μάντσεστερ (0-2) και όλα δείχνουν ότι οι μέρες του Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι είναι μετρημένες.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα (81' Τζαπακόστα), Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (71' Μπάρκλεϊ), Καντέ, Αζάρ, Ιγουαΐν, Πέδρο (58' Ουίλιαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Ερέρα, Λουκάκου (73' Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (90 3' ΜακΤόμινεϊ), Μάτα (75' Αντρέας Περέιρα)


Δείτε το βίντεο με τις φάσεις και τα γκολ:





Χωρίς ντέρμπι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Μετά την πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Αγγλίας. Από τη στιγμή που αποφεύχθηκε το... συναπάντημα των “μπέμπηδων” με τη Σίτι, δεν προέκυψε κάποιο ντέρμπι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν εκ νέου εκτός έδρας αποστολή απέναντι στη Γουλβς, ενώ η Σίτι αναμένεται να έχει εύκολο έργο με αντίπαλο τη Σουόνσι, που είναι στην Championship.

Τα ματς θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Σουόνσι-Μάντσεστερ Σίτι

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας

Γουλβς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μίλγουολ-Μπράιτον