Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια του δωδεκάχρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, που συμμαθητές του προχώρησαν σε κατάληψη, ζητώντας την απομάκρυνσή του από το σχολείο, λόγω της επιθετικής του -όπως υποστηρίζουν- συμπεριφοράς.





Ο πατέρας του δωδεκάχρονου σημειώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «όταν έγινε αυτό το πρωτοφανές συμβάν, το ξέσπασμα ρατσιστικής βίας, πήγαμε στην εισαγγελία και αποφασίσαμε να κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, διότι δεν θέλουμε ένα τέτοιο γεγονός να μένει στα ατιμώρητα από την ελληνική δικαιοσύνη» και προσθέτει: «Ας αναζητήσει (ο εισαγγελέας) ποιος είναι υπεύθυνος που φτάσαμε σε μια διαπόμπευση ενός ανηλίκου».



Ο πατέρας του δωδεκάχρονου υποστήριξε ότι «το παιδί αποβαλλόταν δύο, τρεις, τέσσερις φορές την ημέρα, με ωριαίες αποβολές, από την ημέρα που μπήκε μέσα στο σχολείο. Έφτασε τις 150 ωριαίες αποβολές» και τόνισε πως «όσο ενοχλητικό και να ήταν το παιδί, καθώς τα θέματα που έχει εμπεριέχουν αυτή τη συμπεριφορά, η αντιμετώπιση ήταν καταδιωκτική έως και εξοντωτική».



Υποστήριξε ακόμη ότι η οικογένεια ποτέ δεν ενημερώθηκε για κάτι, πέρα από τις απουσίες του. «Το μόνο χαρτί που πήραμε ήταν το χαρτί με τις απουσίες. Ας λάμψει η αλήθεια, αφού το σχολείο δεν θέλησε ούτε διάλογο να κάνει, ούτε να μας ενημερώσει για το παιδί μας, επομένως ήταν αναγκαίο να κινηθεί μια τέτοια διαδικασία ώστε να μάθουμε τελικά τι έγινε, τι έχει γραφτεί, τι συκοφαντίες υπήρξαν».