Οι 10 νέοι υποψήφιοι του Κ. Ζέρβα

«Θα πολεμήσω για να μην περάσουν αυτές οι εκλογές, χωρίς να γίνει κάτι για τη Θεσσαλονίκη. Από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, τον Σεπτέμβριο, μέχρι τα Χριστούγεννα η πόλη θα αλλάξει εικόνα».Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη».


Ο κ. Ζέρβας υποστήριξε ότι “108 ημέρες πριν τις κάλπες και αν εξαιρέσει κανείς την δική μας προσπάθεια, κανένας άλλος δεν έχει καταθέσει μία προγραμματική πρόταση, ένα σκαρίφημα έστω σχεδίου για την επόμενη μέρα”.


Πρόσθεσε πως δεν ενδιαφέρεται για άλλα αξιώματα: ”Δεν βλέπω τη Θεσσαλονίκη ως ένα σκαλοπάτι για μία πολιτική καριέρα στη Βουλή. Δεν θέτω υποψηφιότητα από γινάτι γιατί δεν συμπεριλήφθηκα σε ψηφοδέλτιο κόμματος. Δεν περίμενα τηλέφωνο από κανέναν αρχηγό κόμματος ώστε να κινηθώ”.


Υποσχέθηκε αλλαγές “από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων, την 1η Σεπτεμβρίου” σε τομείς όπως η καθαριότητα, η ευταξία και η συντήρηση.


Ρωτήθηκε και για τη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε:


“Δυστυχώς έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα. Ο επόμενος δήμαρχος, που ελπίζω να είμαι εγώ, προφανώς δεν θα ζητήσει την μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία, αυτό είναι προφανές. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πάρω πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός φορέα, που θα προβάλλει στο εξωτερικό πως ό,τι είναι Μακεδονικό είναι Ελληνικό. Όσοι έχουν μια σύγχυση, θα πρέπει μέσω αυτής της προσπάθειας, στην οποία θα καλέσω όποιον φορέα υπάρχει ώστε να έχουμε μια «δυνατή γροθιά», να πεισθούν ότι ο,τιδήποτε μακεδονικ’ο είναι ελληνικό, ότι Μακεδονία είναι Ελλάδα”.


Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο συνεργασίας: “Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στη σύνθεση. Για να σας πω όμως  από τώρα με ποιον θα συνεργαστώ, προϋποθέτει την ύπαρξη προγραμμάτων. Όταν και αν ακούσουμε τι πρεσβεύουν όλες αυτές οι παρατάξεις, με βάση τα προγράμματά τους, θα κληθούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι. Θα επιδιώξω να μιλήσουμε για τα θέματα της πόλης και να δούμε συγγένειες και αντιθέσεις”, είπε.


Όσο για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι έχει τελείως διαφορετική εικόνα από τις έρευνες που έχει στα χέρια του και από την καθημερινή παρουσία του στην πόλη.


Μετά το πέρας της τοποθέτησης του ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε 10 νέους υποψηφίους (που προστίθενται στους 27 που έχουν ήδη ανακοινωθεί) και είναι:


· Δήμητρα Καμπουράκη

· Αγγελική Κανούλα

· Δημήτρης Δαγκλής

· Γιάννης Κανταράκης

· Γιώργος Καραγκιαούρης

· Βασίλης Μπαμπούλας

· Ζώης Νάιδας

· Παναγιώτης Πλουμίδης

· Άκης Πούλακας

· Βασίλης Παλιαδάμος

Σχόλια