Ο Σεμπαστιάν Οζιέ θριάμβευσε στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με το οποίο ξεκίνησε το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC και έγινε ταυτόχρονα ο δεύτερος οδηγός μετά τον Βάλτερ Ρερλ, που έχει νικήσει στον συγκεκριμένο αγώνα με τέσσερις διαφορετικές μάρκες!Ο Οζιέ και ο συνοδηγός του Ζουλιέν Ινγκρασιά διατήρησαν την ψυχραιμία τους, όταν η Citroen C3 WRC παρουσίασε πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού την τελευταία ημέρα του αγώνα και τους πλησίασε σε απόσταση αναπνοής ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 WRC. Πριν την τελευταία Ειδική Διαδρομή χώριζαν τους δύο πρωτοπόρους μόλις τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου, όμως ο Οζιέ απέδειξε για πολλοστή φορά την κλάση του και απέκρουσε με επιτυχία την αντεπίθεση του Βέλγου.

Να σημειώσουμε, ότι την Power – Stage, με την οποία ολοκληρώθηκε το εφετινό «Μόντε», την κέρδισε ο Κρις Μικ με Toyota Yaris WRC. Επίσης, την πρώτη νίκη στο νέο πρωτάθλημα WRC2 Pro κατέκτησε ο Γκους Γκρίνσμιθ με Ford Fiesta R5, που ήταν και η μοναδική ηλιαχτίδα για την ομάδα της M-Sport, καθώς οι Εβανς και Σούνινεν εγκατέλειψαν νωρίς και ο Τίντεμαντ είχε εμφανή προβλήματα στην πρεμιέρα του στο WRC με το Ford Fiesta WRC.

Δεύετρος ο Νέβιλ με Hyundai i20 WRC και τρίτος ο Τάνακ με Toyota Yaris WRC. Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Οζιέ με 29 β. και ακολουθούν οι Νεβίλ (21 β.), Τάνακ (17 β.), Μικ (13 β.) και Λεμπ (12 β.).

Στους κατασκευαστές βρίσκεται πρώτη η Hyundai με 30 βαθμούς, στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 25 βαθμούς οι Citroen και Toyota, ενώ η M-Sport Ford είναι τέταρτη με 14 βαθμούς.