[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σε κίνδυνο οι εξαγωγές σκωτσέζικου ουίσκι σε περίπτωση ενός no deal Brexit

Οι σημερινοί υγιείς ρυθμοί αύξησης των εξαγωγών σκωτσέζικου ουίσκι αναμένεται να τεθούν σε κίνδυνο, σε περίπτωση ενός Βrexit χωρίς συμφωνία, προειδοποίησε ο σκωτσέζικος σύνδεσμος του αλκοολούχου ποτού.
Ο σύνδεσμος εξέφρασε στο πρακτορείο Reuters τις ανησυχίες του για σημαντική αύξηση του κόστους επισήμανσης στην περίπτωση αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία. Όπως τονίστηκε το no deal Brexit θα αυξήσει το κόστος και την πολυπλοκότητα στο εμπόριο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, που θα οδηγήσει σε απώλειες των εμπορικών οφελών, ύψους 65 εκατ.δολαρίων ετησίως σε δασμούς.

«Επιπλέον, έχουμε πραγματικές ανησυχίες για την ικανότητα των λιμενικών φορέων να φέρουν εις πέρας σημαντικές αλλαγές, της τελευταίας στιγμής για την εξαγωγή συστημάτων και ο κίνδυνος αναστάτωσης σε λιμάνια είναι μεγάλος», προσθέτει ο σύνδεσμος.

Σημειώνεται πως το Σκωτσέζικο ουίσκι είναι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας από τον χώρο των ποτών και των τροφίμων.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]