Στους Αμερικάνους της Jordan International φαίνεται να καταλήγει η βορειοελλαδική εταιρία χάλυβα Hellenic Steel, μετά τη σημερινή συζήτηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.


Παρεμβάσεις υπέρ του επενδυτή έκαναν τόσο αξιωματούχοι της Hellenic Steel, όσο και της άλλοτε μητρικής Ιταλικής εταιρίας ILVA, αλλά και οι 55 εργαζόμενοι, με τους οποίους οι επενδυτές συμφώνησαν να τους εντάξουν στους πιστωτές, έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι Αμερικάνοι επενδυτές. Η Jordan International είχε προειδοποιήσει πως, αν δεν υπήρχε συζήτηση στο Πρωτοδικείο και σήμερα, αλλά αναβάλλονταν η υπόθεση θα απέσυρε το ενδιαφέρον της.


Χρειάστηκε διακοπή… τριών ωρών, για να έρθει η συμφωνία πιστωτών, εργαζόμενων και επενδυτή ώστε το δικαστήριο να προχωρήσει –τις αμέσως επόμενες ημέρες- σε έκδοση της απόφασης. Όλα δείχνουν πως το δικαστήριο θα δεχτεί το σχέδιο εξυγίανσης των επενδυτών και η Hellenic Steel θα καταλήξει σε αμερικάνικα χέρια.


Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η αμερικανική Jordan International προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ