Τσιτσιπάς: «Δεν κάθομαι στο δωμάτιο παίζοντας Fortnite…»

«Δεν κάθομαι στο δωμάτιό μου παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, Fortnite όπως κάνουν κάποιοι. Είναι καλύτερο να βγαίνεις έξω και να δημιουργείς», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα νέα παιδιά που θέλουν να «πιάσουν» τα όνειρά τους.Με δηλώσεις ρτου στο Channel Nine, τις οποίες αναδημοσίευσε το tennisworld και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα του Νίκου Κύργιου, ενώ ο πατέρας του, Απόστολος, μίλησε για την σχέση που έχει με τον γιο και αθλητή του.
«Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Κύργιος, ας είμαστε ειλικρινείς. Γνωρίζω ότι κάποιοι άνθρωποι βλέπουν αυτά τα πράγματα που κάνω ως κάτι παράξενο, γράφοντας όλα αυτά τα tweets που δεν έχουν νόημα», είπε Τσιτσιπάς και εξήγησε: «Δεν κάθομαι στο δωμάτιό μου παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, Fortnite όπως κάνουν κάποιοι. Είναι καλύτερο να βγαίνεις έξω και να δημιουργείς κάτι παρά να κάθεσαι και να παίζεις βιντεοπαιχνίδια για όλη την ημέρα, κάτι που έκανα πριν και τώρα δεν έχει νόημα να το κάνω», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πλέον βρίσκεται και επίσημα στο Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης. «Σκοπεύουμε να πάμε στο νησί Ρόνσεστ, με τους «κουόκας»».

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, μίλησε για τον διπλό ρόλο του και για το όνειρο που ζει μαζί του: «Πρέπει να παίξω και τους δύο ρόλους, ο κύριος ρόλος μου είναι ο πατέρας και διαρκεί κατά τη διάρκεια όλης της ζωής μας. Όταν βγαίνω από το γήπεδο είμαι ο πατέρας του και, όταν είμαι στο γήπεδο, είμαι ο προπονητής του. Ήταν πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και το απολάμβανε πραγματικά. Ο ρόλος μου ως πατέρας είναι πιο σημαντικός και ελπίζω ότι ως πατέρας μπορώ να δημιουργήσω ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο για την κοινωνία και, αν το επιτύχω αυτό, είμαι πλήρης ως άνθρωπος. Έζησα μαζί του τα όνειρα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τα παιδιά να ζήσουν τα όνειρα, να τα εμπνεύσουμε. Στη χώρα μας αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, οικονομική κρίση, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε και ήξερα ότι, αν βρεθεί το σωστό περιβάλλον, θα το κάνει».

Η εντυπωσιακή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά έως τα ημιτελικά του Open Αυστραλίας, τον οδήγησε στην άνοδο τριών θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη που διατηρεί η ATP και στην 12η θέση του κόσμου, με 2.805 βαθμούς, θέση που αποτελεί νέο ρεκόρ στην καριέρα του. Ετσι ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής είναι «προ των πυλών» του Top 10, ενώ στην κορυφή της κατάταξης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στην Αυστραλίας, ο Ράφα Ναδάλ είναι δεύτερος, με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ ν’ ανεβαίνει στην τρίτη θέση.

Σχόλια