Δεν θέλουν πλέον οι άνθρωποι της Liberty Media τη Formula 1; Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής πλατφόρμας johnwallstreet.com, οι σημερινοί ιδιοκτήτες σκέφτονται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της μεταπώλησης των δικαιωμάτων της Formula 1, αν και τα κατέχουν μόλις λίγο περισσότερο από δύο χρόνια και πιο συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2016. Τα σενάρια είναι δύο, με το πρώτο να αναφέρεται σε πώληση μόνον ενός σημαντικού ποσοστού των μετοχών της Liberty Media και το δεύτερο να μιλά για πλήρη απόσυρση των Αμερικανών επενδυτών από το άθλημα.

Όπως είναι γνωστό, η Liberty Media διαδέχθηκε τον Μπέρνι Έκλεστον μετά από 40 και πλέον χρόνια που βρισκόταν ο Βρετανός στο τιμόνι της Formula 1 και άρχισε να προχωρεί άμεσα σε αλλαγές, όπως των χρόνων εκκίνησης των Γκραν Πρι, του λογότυπου και της απαγόρευσης των Gridgirls. Ωστόσο, όλα αυτά αποτελούσαν δευτερεύοντα θέματα, ενώ η Liberty Media δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει μέχρι τώρα αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις, όπως για παράδειγμα την ανακατανομή των εσόδων μεταξύ των ομάδων και το ανώτατο πλαφόν στους προϋπολογισμούς τους. Ετσι θεωρείται πιθανόν, να πετάξουν τελικά οι σημερινοί κάτοχοι των δικαιωμάτων της Formula 1 λευκή πετσέτα και να επιδιώξουν να τα μεταπωλήσουν σε νέους αγοραστές.

Ποιοι θα ήταν όμως αυτοί σε μία τέτοια περίπτωση; Σίγουρα πάντως όχι ο Εκλεστον, αν και ο ηλικιωμένος Βρετανός διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια, για να επιστρέψει νικητής και τροπαιούχος στο άθλημα, που ανέπτυξε με τόση μαεστρία, αλλά και αυταρχικότητα. Ο 86χρονος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι δεν θα επιχειρούσε πλέον ένα comeback, ωστόσο είχε διαγνώσει πολύ νωρίς τη λανθασμένη πολιτική, που ακολουθούσε η Liberty Media. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση, που είχε κάνει, ότι «μέχρι σήμερα δεν έχω δει ούτε ένα πράγμα, που να έχει νόημα. Κάνουν σχεδόν τα πάντα λάθος!»

http://www.gazzetta.gr