Στην επίμονη αναζήτησή της για νεανικό κοινό, η ΔΟΕ έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τη βιομηχανία eSports, των γνωστών παιχνιδιών βίντεο, με σκοπό να βρεθεί η φόρμουλα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του Λος Άντζελες 2028.Ο 64χρονος πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, συναντήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της ΔΟΕ στη Λοζάνη με τον Τζέικομπ Λάιον, γνωστός και ως Τζέικ, 21 ετών, επαγγελματίας του παιχνιδιού βίντεο Overwatch.
Ο Μπαχ είχε παρουσιάσει τη συνάντηση ως μια «σύγκρουση των πολιτισμών», και όμως κατανοεί την ανάγκη ότι τα βιντεοπαιχνίδια πρέπει να περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028.

Μετά τη Λωζάνη, η ΔΟΕ, ακολούθησαν και άλλες τέσσερις συναντήσεις με εκπροσώπους των eSports μέχρι στο τέλος του 2018, αλλά κια συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένης και στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ την 1η Δεκεμβρίου στο Τόκιο.

Η ΔΟΕ θέλει να προχωρήσει αλλά θέλει να το κάνει με προσοχή. Όμως υπήρχαν σίγουρα λόγοι για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι: οι 165 εκατομμύρια «οπαδοί» των eSports το 2018, 15,2% περισσότεροι από το 2017, έν παγκόσμιο «ακροατήριο» 380 εκατομμυρίων, 52 εκατομμύρια ευρώ σε εισιτήρια για εκδηλώσεις, 100 εκατομμύρια σε βραβεία.
Τα eSports παρουσιάζουν μία έκρηξη δείχνοντας ένα ακόμα ιδανικό...δόλωμα για τους, που στο Τόκιο το 2020, θα γνωρίσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με σκέιτμπορντ, αναρρίχηση, σέρφινγκ και μπάσκετ 3x3.
www.ana.gr