Ο καιρός σήμερα

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 8, στρεφόμενοι σε βόρειους τοπικά 9 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός, τοπικά ισχυρός θα επικρατήσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους ολικός.


Αναλυτική πρόγνωση:


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα) τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια 200 μέτρα και στα νότια 600 μέτρα). Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 και πρόσκαιρα έως 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Βόρειοι 8 και τοπικά 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 16-01-2019

Καιρός: Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Σταδιακά από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παγετός, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους ολικός.

Σχόλια