[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Πουλούσε την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και ΕλένηςΕικόνισμα του 18ου αιώνα, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πουλούσε ηλικιωμένος, από την Περαία Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία.


Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν την πληροφορία ότι ο 70χρονος Έλληνας είχε την εικόνα και προσπαθούσε να την πουλήσει σε συλλέκτες ή παλαιοπώλες. Έκαναν έφοδο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν, ενώ κατάσχεσαν και την εικόνα, την οποία εξέτασε ειδικός και αποφάνθηκε ότι εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοκαπηλίας.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]