Η Ρία Καλφακάκου, υποψήφια το 2014 για το δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Ανοικτή Πόλη” του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα λύσει το γρίφο για τον κυβερνητικό εκλεκτό υποψήφιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



Την περασμένη βδομάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης –ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές- είχε προτείνει την δημοτική σύμβουλο Θέρμης Άννα Μίχου, προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, για υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η κ. Μίχου, όμως, είπε «όχι» στην πρόταση, κάτι, βέβαια, που ανακούφισε το κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρειο Ελλάδα, καθώς η κ. Μίχου έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.


Εδώ μπαίνει στο κάδρο η κ. Καλφακάκου, η οποία είχε προτρέξει να προβλέψει εξελίξεις στο δήμο Θεσσαλονίκης από πέρσι τον Ιανουάριο, όταν στην κοπή της Βασιλόπιτας της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (TV100, FM100) είχε πει στο χαιρετισμό της “του χρόνου θα είμαστε διοίκηση” και, στη συνέχεια, ήταν αυτή που επέμενε στην υποψηφιότητα Μπουτάρη και τη συνεργασία “Πρωτοβουλίας” και “Ανοικτής Πόλης”. Η Ρία Καλφακάκου αναδεικνύεται, πλέον, ως η πιο ισχυρή υποψηφιότητα για… υποψήφια περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μάλιστα, σε εκτενείς δηλώσεις της στο Έθνος της Κυριακής και το δημοσιογράφο Εύρη Τσουμή, η κ. Καλφακάκου φέρεται να άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως είναι υπέρ των δημοτικών διαδικασιών και αποφάσεων κι ότι πρώτα θα δει όλα τα ονόματα των υποψηφίων “για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφασίσω”!