Μετά την επική νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στο Open της Αυστραλίας, ο 20χρονος τενίστας έχει συγκεντρώσει επάνω του όλα τα βλέμματα, με το διεθνή Τύπο να στέκεται στην τεράστια επιτυχία του επί του «Βασιλιά» του τένις.Η αγγλική εφημερίδα «Express» παραθέτει δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος πέρασε στα προημιτελικά του πρώτου κορυφαίου Grand Slam της χρονιάς: «Είμαι εδώ για να κερδίσω το τρόπαιο. Το θέλω πραγματικά πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος του βρετανικού μέσου ενημέρωσης στην ανταπόκριση της από την Μελβούρνη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «...δεν έχω δει ποτέ τέτοιες εξαιρετικές ικανότητες», ενώ στέκεται και στο γεγονός ότι ο 37χρονος Ελβετός δεν θα εμφανιστεί στην φάση των «8» του τουρνουά για τρίτη μόλις φορά μετά το 2003!

Στην Γερμανία η «FAZ» υποστηρίζει: «Ο Τσιτσιπάς εκθρόνισε τον μεγάλο Φέντερερ» και προσθέτει λεπτομέρειες για την τεράστια επιτυχία του Έλληνα πρωταθλητή.

«Ο 20χρονος που φτιάχνει ταινίες νίκησε τον Φέντερερ», σημείωσε η «The Age» της Αυστραλίας, αφιερώνοντας διθυραμβικά σχόλια στον Τσιτσιπά και συνεχίζει: «Ο Ρότζερ Φέντερερ αποκλείστηκε από ένας μυστηριώδη ταλαντούχο Έλληνα που έχει εμμονή με την παραγωγή ταινιών και τη φωτογραφία», σημείωσε.

Και ο ισπανικός Τύπος, η «Μarca» , η «Αs», αλλά και άλλες κορυφαίες εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα προχωρούν σε εκτενείς αναφορές για τη νίκη του Τσιτσιπά επί του Φέντερερ, ιδιαίτερα, μάλιστα, λόγω του ότι ο νεαρός τενίστας θα βρει στο δρόμο του για την τετράδα τον Ισπανό Μπαουτίστα, τα ξημερώματα της Τρίτης (03:30 ώρα Ελλάδας).