Προσωπικά πιστεύω πώς ο Πελέ υπήρξε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ζωντανά δεν τον είδα να αγωνίζεται. Μόνο μέσα από τις βιντεοκασσέτες.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Στα όσα πρόλαβα να δω, πιστεύω πώς ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπήρξε ο κορυφαίος όλων. Και δίπλα του ο Ζιντάν. Ο άνθρωπος που έφερε μια άλλη διάσταση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μαέστρος, εκτελεστής, ομαδικός, κάτι σαν σκακιστής του ποδοσφαίρου, ο Γάλλος μνημονευεται ως ο ακόλουθος των δυο που προανέφερα. Φυσικά υπήρξαν και αλλοι τεράστιοι. Ο Κρόιφ, ο Μπεκνεμπάουερ, ο Πούσκας, ο Ντί Στέφανο, ο Μπέστ, ο Σόκρατες, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και στην σύγχρονη εποχή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο Μέσι, ο Τζέραρντ ο Πίρλο και ο καθένας με τις συμπάθειες τους. Απλά αυτή η φωτογραφία, που μου την έστειλε η αλήθεια είναι ένας φίλος, είναι κατ΄εμέ το ποδόσφαιρο και με οδήγησε στο να καταθέσω αυτές τις λίγες σκέψεις.
Πολλοί μπορεί να την αμφισβητησετε και να τοποθετήσετε κάποιον άλλον της αρεσκείας σας. Είπαμε κάθε φίλαθλος θαυμάζει κάποιον αλλά ας αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτή η φωτογραφία για το ποδόσφαιρο. Η παραδοχή είναι απαραίτητη για την δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου. Είναι αυτονόητο πώς χρειάζεται ολόκληρη εργασία για αυτούς τους μύθους της μπάλας, για να έχει ο κάθε αναγνώστης τεκμηριωμένη άποψη. Και φυσικά στην συνέχεια θα έρθει και η συμπάθεια του πρός έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.